Sednaya Hapishanesi’nde BM Temsilcisi’ne tepki… “Şimdi mi geldiniz?”
Suriye'nin başkenti Şam'ın ele geçirilmesinin ardından, rejimin işkence merkezi Sednaya Hapishanesi gündemdeki yerini koruyor. BM Suriye Özel Temsilcisi, Şam'a giderek hapishaneyi ziyaret etti. Halen ulaşılamayan mahkumlardan birinin yakını BM elçisine, ayakkabısını fırlattı. "Şimdi mi geliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.
SEDNAYA HAPİSHANESİNDEKİ MAHKUM YAKININDAN TEPKİ
"Şimdi mi geliyorsunuz? Çok geç. Artık seni istemiyoruz, git, git!." Sednaya Hapishanesi’ndeki yakınlarına halen ulaşılamayan Suriyeliler, BM Suriye Özel Temsilcisi’ne böyle tepki gösterdi.
SEDNAYA'YA GİDEN BM TEMSİLCİSİNE AYAKKABI FIRLATTI
Öfkeli Suriyeli, BM Temsilcisi’nin aracına, Arap kültüründe ağır hakaret anlamına gelen, ayakkabısını fırlattı.
BM SURİYE TEMSİLCİSİ ESAD'IN İŞKENCE MERKEZİNİ GEZDİ
BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen bu protestoyla Esad rejiminin işkence merkezi Sednaya Hapishanesi ziyaretinde karşılaştı. Pedersen, Sednaya'nın dışında eski mahkumlar ve kayıp mahkumların yakınlarıyla bir araya geldi. Daha sonra hapishanenin içine girerek incelemelerde bulundu.
"YIKILDIK, SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ"
BM elçisi, "Dünyanın hiçbir yerinde buna benzer bir şey tekrarlanmamalı. Hepimiz yıkıldık ve burada olanlar hakkında söyleyecek söz bulamıyoruz. Şimdi bazı tutuklularla, bazı ailelerle, burada öldürülenlerin torunlarıyla konuştum. Hayatta kalanları gördük. Yaşadıkları dehşetin tarif edilemez olduğunu düşünüyorum. Ve umarım burada gördüğümüz şey Suriye tarihinin artık kapanmış bir bölümüdür ve buna benzer hiçbir şey dünyanın hiçbir yerinde tekrarlanmamalıdır. Ne Suriye'de ne de başka hiçbir yerde" dedi.
Uluslararası Af Örgütü, serbest bırakılan tutukluların ve hapishane yetkililerinin ifadelerine atıfta bulunarak, binlerce kişinin sık sık gerçekleşen toplu infazlarda öldürüldüğünü bildirdi. Tutuklular sürekli işkenceye, yoğun dayaklara ve tecavüze maruz kaldılar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun
Ticaret savaşına mola: "Trump'a geri adım attıran 18 saat"
Yeni nesil ulaşım aracı: Robot at
Belçika'da IPTV için düğmeye basıldı: Erişim çöktü, ekranlar karardı