hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şangay'da karantina krizi yaşanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    1 Nisan’dan bu yana sıkı karantinada olan Çin’in ekonomi kenti Şangay’da halk camlara çıkarak çığlıklarla karantinayı protesto etmişti. Şangay’dan çarpıcı görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu kez evlerinden çıkmaya çalışan site sakinleri, özel korumalı kıyafetler giyen polisler tarafından engellendi. O anlarda arbede yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin’in Şangay kentinde “Sıfır Korona Virüs” politikası nedeniyle tam kapanma uygulanıyor. Evlerine kapanan insanların gıdaya erişimde bile sorun yaşadığı kentte, evlerinden çıkmak isteyen bazı kişilerin özel korumalı kıyafetler giyinen polislerle karşı karşıya geldiği görüntüler ortaya çıktı.

    Şangay sakinleri karantinayı delip dışarı çıkmak istedi. Ancak polisler ise geçişe izin vermedi. O anlarda taraflar arasında arbede yaşandı. Çin’in ekonomisinde önemli bir yeri olan 25 nüfuslu Şangay’da korona virüsün başladığı dönemden bu yana en büyük vaka patlaması yaşanıyor. En sıkı karantina önlemleri uygulanıyor. Şehirdeki sıkı karantina 1 Nisan itibarıyla başladı.

    Temel ihtiyaçlarına ulaşamadığını savunan Şangaylılar, daha önce de camlara çıkmış kapanmayı bağırarak ve çığlık atarak protesto etmişlerdi. Şangay'da yetkililer yeni korona virüs karantina tesisleri kurulacağını ve testi pozitif çıkan kişilerin semptom göstermeseler bile oralara götürüleceğini belirtiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow