Rusya’dan nükleer tatbikat
Rusya'nın Ukrayna üzerindeki saldırıları sürerken, Rus ordusunun "nükleer caydırıcılık" tatbikatları da devam ediyor. Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'ne ait bir birlik, kıtalar arası balistik füze sistemi "Yars" ile askeri tatbikat düzenledi.
Rus yetkililerin nükleer silah kullanımını sıklıkla reddeden açıklamaları ışığında "Yars" füzesi için tatbikat düzenlendi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerine bağlı Teyskovo Birliğinin, İvonovo Bölgesinde Yars füzesinin fırlatıcı sistemlerinin muharebe devriye rotalarında manevralar gerçekleştirdiği ifade edildi.
Tatbikata yaklaşık 1000 asker ve 100'den fazla askeri teknik aracın yer aldığı açıklandı. Stratejik Roket Birliği mensuplarının füze sistemlerini saha pozisyonlarına getirme ve hareket ettirme üzerine çalıştıkları ifade edildi. Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Rus ordusunun stratejik nükleer kuvvetlerinin ana bileşeni olarak olası saldırganlığın nükleer caydırıcılığına yönelik görev yapıyor ve sürekli savaşa hazır birliklerden oluşuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik