hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan ABD Büyükelçiliği'ne nota

    Rusya Dışişleri Bakanlığı, "diplomatik statüleriyle uyumlu olmayan eylemleri" gerekçesiyle iki ABD'li diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti. "Uyumsuz eylemlerin" ne olduğu ise açıklanmadı. ABD'den Rusya'nın kararına tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, başlattığı savaşa karşı Ukrayna'ya yardım eden ABD'ye yönelik gerilim yükselten hamlelerini sürdürüyor. Moskova bu kez ABD'li diplomatlara karşı harekete geçti. ABD Büyükelçisi Lynne Tracy'yi Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Ardından iki diplomatını istenmeyen kişi ilan etti.

    Karara ABD'den tepki gecikmedi. Moskova'nın kararını ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller "Moskova'nın tacizleri" olarak değerlendirdi. “Bir kez daha, Rusya yapıcı diplomatik görüşme yerine çatışmayı tırmandırmayı seçti. Kendi vatandaşlarını sindirmeye devam ettiği gibi büyükelçiliğimizin çalışanlarını da taciz etmeye devam ediyor. Rusya'nın bu yolu izlemesinden dolayı üzgünüz ve kesinlikle eylemlerine uygun yanıtı vereceğiz.”

    Rusyadan ABD Büyükelçiliğine nota

    "İstenmeyen kişi" ilan edilen iki diplomat, Moskova Elçiliği’nin birinci ve ikinci katipleri. Bu diplomatlar, Kâtip Jeffrey Sillin ve David Bernstein’in eylemlerinin ne olduğu ise açıklanmadı. İki katipten Rusya topraklarını 7 gün içinde terk etmeleri istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow