hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya yine sivilleri hedef aldı

    23 gündür Ukrayna'ya bombalar yağdıran Rusya, sivil yerleşim birimlerini hedef almayı sürdürüyor. Başkent Kiev'de bugün yine Rus füzeleri sivillerin yaşadığı apartmanlar hedef aldı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi de yaralandı. Savaşın başında bu yana kentteki can kaybı 220'yi aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e füze yağdırmaya devam ediyor. Bu kez Kiev'in batısındaki Podilsky bölgesi füzelerin hedefindeydi.

    Ukrayna acil durumlar servisi, Rus güçlerinin Kiev'deki Podilski bölgesinde bir yerleşim alanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırı nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti. Kiev Belediye Başkanı Kliçko, saldırıda 19 kişinin de yaralandığı söyledi. Saldırıda, bölgede bulunan çok sayıda apartmanın yanı sıra bir okulda da ağır hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan bazı evlerin camları kırıldı, çok sayıda araç da kullanılamaz hale geldi. Apartmanda bulunan 98 sivil ise itfaiye ekipleri eşliğinde tahliye edildi.

    Kiev yetkililerine göre savaşın başından bu yana kentteki saldırılarda ölenlerin sayısı 220'yi aştı. Bunların 60'ı sivil. Sivil kayıplar arasında 4 de çocuk var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow