hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Ukrayna’da ilerlemeye devam ediyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna 6 Ağustos'tan bu yana Rus toprağı Kursk'ta ilerlerken, Rusya da Donetsk'te hızla ilerlemeye başladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk'e bağlı Kirovo kasabasının ele geçirildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna ordusu 6 Ağustos'tan bu yana Rus toprağı Kursk'taki ilerleyişini sürdürürken, Rusya ordusu da Donetsk'te iyice ivme kazandı.

    Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Kharkov, Donetsk, Zaporijya ve Herson dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde çok sayıda Ukrayna birliğini mağlup ettiğini duyurdu. Aynı zamanda Rus askerler, Donetsk'e bağlı Kirovo kasabasını da ele geçirdi.

    Rusya Ukrayna’da ilerlemeye devam ediyor

    Bölgede savaşan Ukrayna Hava Keşif Birliği Komutanı, İngiliz merkezli The Telegraph'a verdiği röportajda Rusların bölgede çok hızlı ilerlediğini söyledi. Ukraynalı komutan, Rusların bu bölgede ilerleyişinden endişe duyduğunu da belirtti. Ellerinde Ruslar kadar asker, top ve mermi bulunmadığını söyledi.

    Ukrayna merkezli düşünce kuruluşu Savunma Stratejileri Merkezi, Rus birliklerinin şu anki ilerleyişine bakarak bir değerlendirme yaptı. Kuruluşa göre Rus askerleri, eylül ayının ortasına kadar Pokrovsk kentine girmiş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Ukrayna’da ilerlemeye devam ediyor

    Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Sirskiy geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Kursk operasyonunu değerlendirdi. Sirskiy, Rusların yemi yutmadığını belirtti.

    Binlerce asker Kursk'a kaydırıldığı için Pokrovsk cephesi boş kaldı. Bu da Rus birliklerinin o bölgede hızlı ilerleyişine neden oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow