hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya-Ukrayna savaşında kritik adım: ABD silahlarının kullanılmasına izin verdi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın Ukrayna’da son dönemdeki ilerleyişi ABD’nin politika değiştirmesine neden oldu. Bugüne kadar Ukrayna’nın ABD silahlarını Rusya toprakları üzerinde kullanmasına izin vermeyen ABD Başkanı Joe Biden bu izni verdi. Ancak bu izin sadece Harkiv bölgesiyle sınırlı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna Rusya savaşında kritik bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Biden, Ukrayna'nın ABD silahlarını Rusya toprakları üzerinde kullanılmasına izin verdi.

    Geçtiğimiz günlerde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın bunu meşru müdafaa hakkı dolayısıyla yapabileceğini söylemişti.

    Stoltenberg, “Uluslararası hukuka göre Ukrayna’nın meşru müdafaa hakkı vardır. Meşru müdafaa, Rusya’daki meşru askeri hedefler de dahil olmak üzere Ukrayna dışındaki hedefleri vurma hakkını da içeriyor. Bunu daha önce de belirtmiştim ama şimdi konuyu daha acil hale getiren şey savaşın değişmiş olmasıdır. Artık bu kısıtlamalara sahip olmanın doğru olup olmadığını yeniden düşünmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü çatışmaları görüyoruz, özellikle ön cephede ve cephe yakınında Harkiv bölgesinde durum neredeyse aynı.

    NATO’dan gelen bu açıklamaya ABD Başkanı Biden’dan yanıt geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adı açıklanmayan iki ABD’li yetkili, ABD Başkanı Joe Biden'ın bazı Amerikan silahlarının Ukrayna tarafından Rusya topraklarında kullanılmasına izin verdiğini açıkladı.

    Amerika izni sadece Rusya’nın son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdığı Harkiv bölgesinde kullanılmak üzere verdi.

    ABD'NİN BU ADIMI BÖLGEDE GERİLİMİ DAHA DA TIRMANDIRIR MI?

    Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Batı'yı uyarmıştı ve “Sorduğunuz uzun menzilli hassas silahların kullanılması durumunda da aynı durum yaşanabilir. Genel olarak bu sürekli tırmanış ciddi sonuçlara yol açabilir” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow