hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya misket bombası mı kullandı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya bombalar yağdıran Rusya, ‘sivilleri misket bombaları kullanarak mı öldürdü?’ sorunu gündeme getiren, Uluslararası Af Örgütü'nün yeni raporu oldu. Raporda Rusya’nın misket bombası kullandığına dair kanıtlar bulunduğu kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Af Örgütü Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ile ilgili yeni bir rapor yayımladı. O raporda Rusya, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Harkiv kentinde ayrım gözetmeden yaptığı bombardımanlarla yüzlerce sivili öldürmek ve büyük oranda yasaklı olan misket bombalarını kullanmakla suçlandı.

    Uluslararası Af Örgütü, 2 haftadan uzun süren incelemelerde en az 62 sivilin öldüğü, 196’sının yaralandığı 41 patlamayı mercek altına aldı. O incelemede, Rus güçlerin defalarca misket bombası ve parça tesirli mühimmat kullandığına dair kanıtlar bulunduğunu kaydedildi. İçinde birçok küçük mayın bulunduran ve belirli aralıklarla patlayan bombalar parça tesirli mühimmat kapsamına giriyor.

    Örgüt yetkilileri, "Bu silahlar hiçbir şekilde kullanılmamalı, bunlar hedef odaklı değil, alansal silahlar. Yıkıcı bir etkileri oluyor ve çok sayıda sivilin ölmesine neden oluyorlar." ifadelerini kullandı.

    Rusya daha önce misket bombası kullandığına dair suçlamaları reddetmiş ve sadece askeri hedefleri vurduğunu savunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow