hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Ukrayna tehdidi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birleşmiş Milletler kürsüsünde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'da Avrupa'nın desteğini değerlendirdi. Lavrov, Rusya'ya saldırıyı Avrupa'nın "intihar macerası" olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Batı, Neonazi Kiev rejimini kullanarak Rusya'yı yenmeyi umuyor ama Avrupa'yı bu intihar macerasına sürüklemeye hazırlıyorlar.”

    Birleşmiş Milletler kürsüsünün en önemli gündemlerinden biri de Ukrayna'ydı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kürsüde Avrupa'yı böyle tehdit etti. Nükleer sistemlerini bırakma taahhütlerini yerine getirme konusunda da tepki gösterdi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrovdan Ukrayna tehdidi

    “Burada, Rusya gibi bir nükleer güç devleti ile zafere ulaşmaya çalışma fikrinin anlamsızlığı ve tehlikesi hakkında konuşmayacağım.”

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, topraklarında nükleer silahların kullanılmasına dair korkusunu dile getirmişti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, nükleer silahların tamamen terk edilmesi ve kullanılmayacağının taahhüt edilmesini istemişti. Lavrov ise Rusya'nın nükleerden vazgeçmeyeceğini "tehditlere yanıt vereceğiz" sözleriyle anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrovdan Ukrayna tehdidi

    “Birleşmiş Milletler Anayasası’nda yer alan Rusların haklarının ağır ihlalleri, Kiev rejiminden ve onu NATO'ya sürükleyenlerden kaynaklanan Rusya'nın ve tüm Avrupa'nın güvenliğine yönelik tehditler, Ukrayna krizinin temel nedenidir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow