Rakka operasyonunda YPG seçeneği masada
Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik harekatta kimin yer alacağı tartışma konusu. Amerika, Türkiye'nin hassasiyeti sebebiyle, denge kurmaya çalışıyor. Ancak, YPG'den tamamen vazgeçmiş değil. Menbiç'te, Amerika'nın eğittiği YPG'lileri haberleştiren New York Tımes'a göre, Washıngton, YPG konusunda Ankara'ya verilecek bazı güvenceleri değerlendiriyor.
Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın kalesi Rakka'ya olası operasyonda YPG seçeneği Amerika ve Türkiye arasındaki en dikenli konu.
Ankara ve Washington o pürüzü aşmaya çalışıyor. Amerikan Başkanı Trump'ın, Pentagon'un sunacağı plan sonrası atacağı adım merak konusu. Amerika bir yandan da Türkiye'nin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmaya çalışıyor.
Üzerinde durulan seçeneğe göre, YPG'ye rakka için silah ve cephane desteği verilecek ancak Rakka alındıktan sonra bu akış sıkı kontrol altına alınacak.
Amerikan merkez kuvvetleri komutanı general Joseph Votel, "Bu konuda Türkiye'ye karşı şeffaf olacağız" dedi. Özellikle mühimmat konusunda dengenin gözetileceği mesajını verdi.
bir diğer güvence Rakka alındıktan sonra kontrolün yerel Arap güçlere bırakılacağı sözü.
ABD'nin Irak ve Suriye'deki görev gücünün komutanı Stephen Townsend'e göre ise Suriye Demokratik Güçlerinin silahları hafif, Rakka için daha fazla ateş gücüne ihtiyaç duyulacak.
Townsend, "Biri SDG üzerinde etki sahibi olacaksa, Ankara kimi tercih eder? Rusya mı, İran mı, rejim mi yoksa ABD'yi mi" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya şokta! İlklere sahne olan seçim: Avrupa'yı sarsabilir...
Hamas İsrail'e resti çekti: Esirler bırakılmadan görüşme yapılmayacak
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!