hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin’in ABD başkanı seçimi! Trump mı, Harris mi? | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce ABD seçimlerine dahil olduğuna dair söylemleri hatırlattı, "Bu sefer Kamala Harris’i destekliyorum" diyerek ti'ye aldı. Ukrayna'nın Kursk’taki ilerleyişine ilişkin ise özgüvenli konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “Bu belirlemek bize düşmez. Ne de olsa bu, Amerikan halkının seçimidir. Daha önce de söyledim, favori, tabiri caizse Başkan Biden'dı. Ancak yarıştan çekildi, tüm destekçilerinin sayın Harris’i desteklemesini tavsiye etti. Bu yüzden biz de aynısını yapacağız, onu destekleyeceğiz"

    ABD seçimlerini Donald Trump lehine etkilediğine ilişkin tartışmalar hem 2016 hem de 2020 yılında çok konuşulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu seçimlerde kimi desteklediği soruldu, gülerek yanıt verdi.

    -          “O kadar etkileyici ve bulaşıcı bir kahkahası var ki, iyi olduğunu gösteriyor. Demek istediğim, Trump Rusya'ya daha önce hiçbir başkanın getirmediği kadar çok kısıtlama ve yaptırım uyguladı”

    Ukrayna'nın sürpriz saldırı düzenlediği Kursk konusundaysa özgüvenli konuştu ve “Birliklerimizi başka noktaya kaydırmayacağız" dedi. Kursk'ta birçok noktada Ukrayna ilerlemesinin durdurulduğunu öne sürdü.

    -          Düşmanın amacı bizi tedirgin etmek, telaşlandırmak, birlikleri bir bölgeden diğerine taşımak ve kilit bölgelerde, özellikle de kurtuluşu birincil hedefimiz olan Donbas'ta saldırımızı durdurmaktı. İşe yaradı mı, yaramadı mı? Hayır. Düşman başarılı olamadı. Her şeyden önce, silahlı kuvvetlerimiz durumu istikrara kavuşturdu ve onları yavaş yavaş sınır bölgelerinden çıkarmaya başladı”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow