hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den İstanbul Zirvesi açıklaması: “Ukrayna ile anlaşmıştık”

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin İsviçre'de Ukrayna-Rusya savaşını bitirmek için bir Barış Zirvesi düzenleneceğinin açıklamasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuştu. 2022 yılında İstanbul'da Ukrayna ile anlaştıklarını ancak Kiev yönetiminin daha sonra anlaşmayı uygulamadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'da Rusya'nın başlattığı savaş ikinci yılını geride bırakmak üzereyken barış ihtimali tekrar dillendirilmeye başlandı.

    Putinden İstanbul Zirvesi açıklaması: “Ukrayna ile anlaşmıştık”

    Başkent Moskova'da konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın ilk aylarında "İstanbul'daki zirvede barış konusunda Ukrayna ile anlaşmıştık" dedi. “Rusya ve Ukrayna her konuda 2022'de anlaştı. Üstelik Ukrayna tarafındaki müzakere grubunun başkanı bile imzaladı. Bir imza vardı. Belge elimizdeydi. Bize, Rusya'nın gerçekten bu sorunları barışçıl yollarla çözme niyetinde olduğuna dair bir tür işaret vermemiz gerektiğini söylediler. Askerlerin Kiev'den çekilmesi gerekiyordu. Askerleri geri çektik. Bir gün sonra tüm anlaşmaları çöpe attılar.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putinden İstanbul Zirvesi açıklaması: “Ukrayna ile anlaşmıştık”

    Kiev yönetimini "anlaşmaya uymamakla" suçlayan Putin, "aptallar" ifadesini kullanırken, o dönem İstanbul'da varılan anlaşmayı dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bozduğunu öne sürdü. “Görüşmelerdeki Ukrayna heyetinin başkanı, ‘evet, hazırdık, kaçırdık, çünkü dönemin İngiltere Başbakanı Bay Johnson geldi ve bizi bu anlaşmaları uygulamamaya ikna etti’ dedi. Peki aptal değiller mi? Açıkça söylemek gerekirse, eğer bu yola başvursaydık her şey çok uzun zaman önce, bir buçuk yıl önce bitmiş olacaktı. Ancak bu onların bağımsız insanlar olmadıklarını bir kez daha vurguluyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow