hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin Afrikalı liderlerle görüştü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasında barışa varılması için Afrikalı liderlerle görüştü. Savaşı, 2014 yılında Ukrayna'nın başlattığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afrikalı liderler, Ukrayna'da Zelenski ile gerçekleştirdikleri görüşmenin sonrasında yönlerini Saint Petersburg'a çevirdi. İki ülke arasında barış hedefleyen liderler, Putin ile bir araya geldi.

    Rusya Devlet Başkanı Putin, düzenlenen toplantıda Ukrayna'nın işgali için Kiev'i suçladı. Savaşın başlangıç tarihi olarak 2014'ü gösterdi. “Savaşı başlatan, 2014 yılında Kiev rejimiydi. Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51. maddesine uygun olarak meşru savunma altında yardım etme hakkımız vardı.”

    Putin Afrikalı liderlerle görüştü

    Putin, Ukrayna ile görüşmeye açık olduğunu ve bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Ancak anlaşmadan çekilen tarafın Kiev olduğunu vurguladı. “Bu taslak Kiev'den gelen müzakere heyetinin başkanı tarafından imzalandı. İşte ismi de Ukrayna'nın kalıcı tarafsızlığını ve güvenlik güvencesiyle ilgili anlaşma. Ancak biz söz verdiğimiz gibi Kiev'den askerlerimizi çektikten sonra onların efendileri bu anlaşmayı tarihin çöplüğüne gönderdi.”

    Toplantıya Afrika'dan 7 ülkeden temsilci katıldı. Komorlar, Senegal, Güney Afrika ve Zambiya ülkelerinin devlet başkanları katıldı. Mısır'ın Başbakanı, Afrikalı liderlere eşlik ederken, Kongo ve Uganda'dan üst düzey yetkililer ülkeleri adına toplantıda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow