Prototip uçan otomobil deneme uçuşu yaptı
Japonya'da geliştirilen uçan otomobilin prototipi ile deneme uçuşu yapıldı.
Kyodo'nun haberine göre, devlete ait bilgi teknolojileri firması NEC AŞ, yazılımını geliştirmekte olduğu elektrikli uçan otomobilin prototipiyle bir dakikalık insansız deneme uçuşu yaptı.
Chiba eyaletindeki Abiko tesisinde yapılan deneme uçuşunda, 148 kilogram ağırlığındaki araç, bir dakikalığına yerden 3 metre yükseldi.
Uçuş ve konum belirleme için NEC'in geliştirdiği yazılımı kullanan prototipte 4 pervane bulunuyor. NEC yetkilileri, şirket olarak aracı üretmeyi düşünmediklerini ancak yazılımlarının geliştirilen uçan otomobilde kullanılmasını umduklarını aktardı.
Japonya'da Cartivator adlı mühendislik şirketi, aralarında Panasonic ve Toyota Motor'un da bulunduğu 80 kadar firmanın da desteğiyle uçan otomobil geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, 2026'da kitlesel üretime geçmeyi planlıyor.
SON DAKİKA
-
23. 08
Son dakika: Bugünkü Süper Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 9 Mart 2025 Süper Loto bilet sonucu sorgulama ekranı!
-
22. 57
Sivas'ta ilginç olay! Ramazan topu elinde patladı
-
22. 29
Ukrayna yine sabaha saldırıyla uyandı
-
22. 15
Elon Musk'tan kriz çıkaracak sözler: Sessiz ol küçük adam
-
22. 01
Pakistan ile Afganistan arasında geçici ateşkes anlaşması
-
21. 40
Cumhurbaşkanı ve ailesine hakaretten tutuklandı
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt
Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle! Kim Jong-un başında böyle poz verdi
Trump'ın 'kripto' başkent hayali: İmzayı attı
Stonehenge'in gizemi çözüldü: Taşların kaynağı ve yapının amacı ortaya çıktı