hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polonya'dan Rusya'ya karşı önlem… 520 milyon dolarlık savunma anlaşması yapıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın 2,5 yıldır süren Ukrayna işgali nedeniyle NATO üyesi Polonya, savunma harcamalarını artırıyor. İki ülkeyle de sınırı olan Polonya, 520 milyon dolarlık yeni bir güvenlik sözleşmesine imza attı. Polonya'nın hedefi NATO'nun doğu kanadının en güçlü ordularından birini kurmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2,5 yıldır Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın komşusu Polonya savunma gücünü artırmak için 520 milyon dolarlık bir dizi anlaşma yaptı.

    Haberi Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz duyurdu.

    Polonyadan Rusyaya karşı önlem… 520 milyon dolarlık savunma anlaşması yapıldı

    “Bakan Bejda 286 milyon dolarlık devasa bir sözleşme imzalayacak. Sözleşme, havalimanları çevresinde radyo keşif, koruma ve güvenlik sistemleri için İspanyol bir grupla olacak. Bu büyük bir sözleşme.”

    Polonya Devlet Başbakanı Andrzej Duda da savunma harcamalarının artırılması ile NATO ülkelerinin daha da güçlendiğini söyledi.

    “Savunma harcamalarını artırmak ve NATO ülkelerinin ordularını gerçekten güçlü ve yenilmez kılmak, özellikle de NATO çatısı altında birleşerek topraklarının her parçasını savunmaları halinde, artık bir dünya savaşı olmayacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polonyadan Rusyaya karşı önlem… 520 milyon dolarlık savunma anlaşması yapıldı

    NATO'nun doğu kanadındaki en güçlü ordulardan birini kurmak isteyen Polonya, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından güvenlik kaygılarını gidermek için askeri harcamalarını epey hızlandırmış durumda. Polonya şu an yüzde 4 ile bütçesinden NATO'ya en çok pay ayıran ülke konumunda. Hatta bu oranı önümüzdeki yıl 4,7'ye çıkarmak istiyorlar.

    200 bin kişilik Polonya ordusu ABD ve Türkiye'nin ardından NATO'nun en büyük üçüncü gücü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow