Uçan binalar gökyüzünü kaplayacak
Norveçli bir firma büyük şehirlerdeki yer problemini çözmek için ilginç bir projeye imza attı. Projede hedef zeplinler yardımıyla "uçan ev" yapmak.
Norveçli bir tasarım şirketi, şehirlerdeki yer problemini çözmek için "uçan binalar" geliştirdi. Proje, zeplinlerle benzer bir teknolojiden yararlanmayı amaçlıyor. Binaların sokakların yukarısındaki boşluklarda durması planlandı. "Oversky" adı verilen projede, binalar helyum gazı yardımıyla havada duracak. Uçan binalar hafif bir helyumdan oluşan kapalı karbon fiber hücrelerle inşa edilecek. Proje yetkilileri, binaları "Bulut manzarası oluşturacak yeni bir kamusal alan" olarak tanımladı.
Gökdelen gibi yüksek binalar arasında inşa edilmesi planlanan bu uçan yapılar, çevrelerindeki sabit yapılara bağlanacak. Bilimkurgu filmlerini aratmayan bu binaların, ofis veya bireysel oda görevi görecek çeşitli modüllerin tetris gibi birleştirilmesiyle inşa edileceği belirtildi. Firma bu projeyi iklim krizine karşı kentsel mücadelede yeni bir araç olarak görüyor. Bu uçan yapıların kentsel ısı adalarının sayısını azaltacağı öne sürülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu fotoğraf Atina'yı karıştırdı: Londra'daki zirveye yönelik Yunanistan'da tartışma başladı
GAZZE'DE BURUK RAMAZAN I Sofralardan eksilenler: Aileler, umutlar, hayatlar... "Bu Ramazan, öncekilere hiç benzemiyor"
Okyanusun Ortasında Gizemli Keşif! Uydu Görüntülerinde Ortaya Çıktı: “Gizli Geçit Mi, Uzaylılar Mı, Yoksa...?” Gerçek Herkesi Şaşırttı!
Avrupa'dan Ukrayna'ya Barış Gücü Planı: Tarihi Zirvede Kritik Kararlar!
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar tam liste