New York'ta dün meydana gelen olay kaza mı terör saldırısı mı?
ABD'nin New York kentinde bir araç, yayaları ezdi. Olayda 1 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.
Olay, ünlü Times Meydanı'nda gerçekleşti. Görgü tanıkları, sürücünün direksyonu kasten yayaların üzerine kırdığını ifade ediyor.
CNN'e açıklama yapan kaynaklar, Honda marka araç kullanan sürücünün 26 yaşındaki Richard Rojas olduğunu açıkladı. Rojas'ın kanında Fensiklidin isimli uyuşturucu maddeye rastlandı. Zanlının psikolojik sorunları olduğu belirtilirken, polise yaptığı açıklamada, "Allah istedi ben yaptım" dediği kaydedildi.
ABD'nin New York kentinde bordo renkli bir araçla yayaların arasına dalan sürücü, bir kişinin ölümüne ve 22 kişinin yaralanmasına sebebiyet vermişti. Manhattan 45'inci Cadde'de meydana gelen olayda araç bir direğe çarparak durabildi.
Polis olay sonrası sürücüyü gözaltına aldı. New York'un Bronx mahallesinde yaşayan Richard Rojas (26) olduğu açıklanan sürücünün, 2008 ve 2015 yıllarında iki kez içkili halde araç kullanmaktan ve bu ay da bir kişiyi bıçakla tehdit etmekten gözaltına alındığı belirtildi.
Araç sürücüsü, olayın hemen ardından polis tarafından gözaltına alındı. Olayın kaza mı yoksa saldırı mı olduğu araştırılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…