Netanyahu'dan rehinelere dair açıklama
İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın elinde bulunan rehinelerle ilgili konuştu. Amerikan basını rehine anlaşmasının detaylarına yer verdi. Buna göre, Hamas'ın elindeki yaklaşık 80 kadın ve çocuk rehine, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk hükümlüler karşılığında serbest bırakılacak.
“Kara operasyonuna başlayana kadar pek yakın değildik diyebilirim. Aslında şu ya da bu tür bir anlaşmanın yaklaştığını duyduk ve sonra bunun saçmalık olduğunu öğrendik. Bir şey değildi. Ancak kara operasyonuna başladığımız anda işler değişmeye başladı.” İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan NBC kanalına verdiği röportajda Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerle ilgili bu sözleri söyledi.
Netanyahu, rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak "ne kadar az konuşursam o kadar iyi" dedi. “Sanırım bu konuda ne kadar az konuşursam, gerçekleşme ihtimalini o kadar artıracağım. Ve bu baskının, askeri baskının bir sonucudur.”
NBC televizyonu da rehinelerin serbest bırakılmasına dair mevcut teklifin detaylarını paylaştı.
NBC News, üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Hamas tarafından rehin tutulan yaklaşık 80 kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk hükümlüler karşılığında serbest bırakılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk'ın açıklamaları önce Polonya'yı, şimdi de İtalya'yı karıştırdı: Meloni'ye baskılar artıyor!
Gümrük tarifelerinin ardından Trump’a sorulan soru: RESESYON? "Nefret ediyorum" diyerek yanıtladı...
Trudeau'nun halefi Kanada'nın Kemal Derviş'i mi oldu?
Svalbard Anlaşması: Türk vatandaşlarına Norveç'e bağlı takımadada oturum izni çıktı
ABD'ye seyahat yasakları geri mi geliyor? Trump'ın planı ortaya çıktı: 3 kategori yer alacak....