hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan Macron'a: “Yazıklar olsun”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısına İsrail Başbakanı Netanyahu "yazıklar olsun" diye yanıt verdi. Netanyahu'nun sert açıklamasının ardından Fransa geri adım attı, "Netanyahu'nun sözleri çok aşırıya kaçıyor ve bunun, Fransa ile İsrail arasındaki dostlukla alakası yok." ifadesine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Cumhurbaşkanı Macron ve diğer Batılı liderler şimdi İsrail'e karşı silah ambargosu çağrısında bulunuyorlar. Yazıklar olsun!” İsrail Başbakanı'nın bu sözleri Fransa'da hızla yankı buldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ateşkes istediğini ifade etti.

    Netanyahudan Macrona: “Yazıklar olsun”

    “Biz de tutarlı olmaya çalışıyoruz ve Gazze ve Lübnan için ateşkes talep ettiğimizde, savaş silahları gönderirken ateşkes isteyemeyiz, bu sadece tutarlılık.”

    Ancak Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada geri adım atıldı. Fransa'nın, İsrail'in sarsılmaz dostu olduğu vurgulanarak, "Netanyahu'nun sözleri çok aşırıya kaçıyor ve bunun, Fransa ile İsrail arasındaki dostlukla alakası yok." ifadesine yer verildi. Elysee Sarayı'nın açıklamasında, Macron'un, ülkesinin İran veya ona yakın vekil güçlerin herhangi birinin İsrail'e saldırmasına izin vermeyeceğini ve güç kullanması durumunda her zaman Fransa'yı karşılarında bulacağını söylediği aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahudan Macrona: “Yazıklar olsun”

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki kriz, Macron'un konuşmasının ardından geldi. France Inter radyosuna konuşan Macron, “Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşmak üzere kullanılan silah sevkiyatını durdurmamızdır” demişti. Macron, Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini de ifade etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow