hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan İran halkına mesaj

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kameraların karşısına geçti, İran halkına seslendi. "İsrail'in Ortadoğu'da ulaşamayacağı hiçbir yer yok" dedi. İran halkına özgür olmadıklarını söyleyen Netanyahu, "Sizin rejiminiz sizi zerre önemsemiyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ortadoğu'da İsrail'in ulaşamayacağı tek bir yer yok. Dünyada ülkemizi ve ülkemizin insanlarını korumak için gidemeyeceğimiz hiçbir yer yok.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran halkına seslendi. İranlılara, ülkelerindeki rejim yüzünden özgür olmadıklarını söyledi.

    Netanyahudan İran halkına mesaj

    “İran'ın liderleri hakkında çok konuşuyorum. Ancak bu şu anda size, yani İran halkına seslenmek istiyorum. Bunu doğrudan, filtreler olmadan, aracılar olmadan yapmak istiyorum. Her gün size boyun eğdiren, Lübnan'ı savunmak, Gazze'yi savunmak konusunda ateşli konuşmalar yapan bir rejimi görüyorsunuz. Ancak bu rejim her geçen gün bölgemizi daha da karanlığa, daha derin bir savaşa sürüklüyor.”

    Netanyahu, İran'daki yönetimin halkı umursamadığını ileri sürdü. “Rejim her geçen an siz soylu halkı uçuruma daha da yaklaştırıyor. İranlıların büyük çoğunluğu rejimlerinin kendilerini zerre kadar umursamadığını biliyor. Eğer umurunda olsaydı, eğer sizi umursasaydı, Ortadoğu'daki yenemeyecekleri savaşlara milyarlarca doları boşa harcamayı bırakırdı. Hayatlarınızı iyileştirmeye başlardı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahudan İran halkına mesaj

    İsrail Başbakanı, İsrail'in İran halkının yanında olduğunu ve beraber bir gelecek inşa etmenin mümkün olduğu mesajını verdi. “Biliyorum ki siz tecavüzcü ve katil örgüt olan Hamas ve Hizbullah'ı desteklemiyorsunuz ama sizin liderleriniz destekliyor. Siz daha iyisine layıksınız. İran halkı bilmeli ki, İsrail sizinle beraberdir. Gelin beraber refah ve bolluk içinde bir geleceğimiz olsun.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow