hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan BM’ye tehdit gibi uyarı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun BM Barış Gücü askerlerine yaptığı saldırının ardından konuştu. Netanyahu "Biz saldırmadık, aksine onları korumak istedik" dedi. Bölgeden çekilmelerini isteme kararını da savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Lübnan’da başlattığı kara savaşının ardından BM Barış Gücü askerlerine yaptığı saldırılar için yine BM’yi suçladı.

    -          “Hizbullah, İsrail şehirlerine ve topluluklarına saldırırken UNIFIL tesislerini ve mevzilerini siper olarak kullanıyor. İsrail'in BM Barış Gücü personeline kasten saldırdığı suçlaması tamamen yanlıştır. Tam tersi İsrail defalarca UNIFIL’den zarar göreceği bölgelerden kaçınmasını istedi. Defalarca kez Lübnan sınırının hemen yanında bulunan savaş bölgesini geçici olarak terk etmelerini istedik”

    BM Barış Gücü mevzilerinin de Hizbullah tarafından kullanıldığını iddia etti.

    -          “İsrail UNIFIL ile savaşmıyor. Lübnan halkıyla savaşmıyor. İsrail'e saldırmak için Lübnan topraklarını kullanan İran’ın vekili Hizbullah’a karşı savaşıyor”

    BM askerlerine bir kez daha 'bölgeden uzaklaşın' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “UNIFIL personeline verilen her türlü zarardan dolayı üzgünüz ve IDF bu tür olayları önlemek için elinden geleni yapmaktadır. Ancak UNIFIL personelinin güvenliğini sağlamanın en iyi yolu, UNIFIL'in İsrail’in talebine kulak vermesi ve geçici olarak zarardan uzak durmasıdır"

    Bölgede Hizbullah tarafından vurulan askeri üssü de ziyaret eden Netanyahu, savaşın büyüyeceğinin sinyalini verdi.

    -          “Bizi yok etmek isteyen İran’ın şer eksenine karşı sert bir kampanya yürütüyoruz. Başaramayacaklar. Savaşmaya devam ediyoruz”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow