hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu Lübnan halkına seslendi: ‘Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın savaş sona ersin!’

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırılarını artırıp, Lübnan’ın güneyindeki kara harekatını genişletirken, İsrail Başbakanı Netanyahu Lübnan halkına seslendi. Netanyahu, "Lübnan'ı Gazze gibi bir yıkımdan kurtarmak için bir fırsatınız var" dedi. Ülkenizi Hizbullah’tan kurtarın ve bu savaş bitsin" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, Lübnan'ın güneyine düzenlediği kara harekatını genişletirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu doğrudan Lübnan halkına seslendi.

    -          “Bu, Lübnan halkına bir mesajdır. Ülkenizin Orta Doğu'nun incisi olarak adlandırıldığı zamanı hatırlıyor musunuz? Ben hatırlıyorum. Peki Lübnan'a ne oldu? Bir Tiran ve terörist çetesi onu yok etti. Olan bu. Lübnan bir zamanlar hoşgörüsüyle, güzelliğiyle biliniyordu. Bugün, bir kaos yeri, bir savaş yeri. İsrail 25 yıl önce Lübnan'dan çekildi. Ancak Lübnan'ı gerçekten fetheden ülke İsrail değil İran. İran, Lübnan'ın aleyhine olacak şekilde Hizbullah'ı finanse ediyor ve silahlandırıyor. Hizbullah Lübnan'ı bir mühimmat ve silah deposuna ve sahte bir İran askeri üssüne dönüştürdü”

    “Netanyahu Hizbullah'ın lider kadrosunu ortadan kaldırdık” diye konuştu, Hizbullah'ın en güçsüz zamanında olduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “Hizbullah'ın yeteneklerini zayıflattık. Nasrallah'ın kendisi ve Nasrallah'ın yerine geçenler ve onun yerine geçenlerin yerine geçenler de dahil olmak üzere binlerce teröristi ortadan kaldırdık. Bugün Hizbullah uzun yıllardır olduğundan daha zayıf”

    Netanyahu, ‘Lübnan halkına ülkenizi Hizbullah'tan geri alın’ diye seslendi.

    -          “Bu yüzden bugün hepinize sesleniyorum. Daha iyi bir yol var. Çocuklarınız, şehirleriniz, köyleriniz, ülkeniz için daha iyi bir yol. Lübnan'ı sakin günlerine geri döndürmeyi hak ediyorsunuz. Farklı bir Lübnan'ı hak ediyorsunuz. Tek ülke, tek bayrak, tek halk. Bu teröristlerin geleceğinizi daha fazla mahvetmesine izin vermeyin. Ayağa kalkın ve ülkenizi geri alın. Size diyorum ki, Lübnan halkı, ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki bu savaş sona ersin. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki ülkeniz tekrar refaha kavuşsun”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow