hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nepal'de sel felaketi: 104 ölü

    KAYNAKCNN TÜRK

    Güney Asya ülkesi Nepal'i şiddetli yağışlar vurdu. Ülkede meydana gelen sel ve toprak kaymasında 104 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi ise hala kayıp.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerdir şiddetli yağışların etkisi altındaki Güney Asya ülkesi Nepal'de dereler taştı, otoyollar kullanılamaz hale geldi. Binlerce ev su altında kaldı. Yetkililer ülkede meydana gelen sel ve toprak kayması nedeniyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kayıp ve yaralı olduğunu belirtti.

    Nepalde sel felaketi: 104 ölü

    Özellikle de başkent Katmandu'da hayat felç oldu. Binlerce evde elektrik ve internet kesintisi yaşandı. Suların çekilmeye başlamasıyla, arama kurtarma çalışmaları hız kazandı ancak selin bilançosu daha net olarak görüldü.

    Heyelan nedeniyle çamur altında kalan bir otobüste 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

    Öte yandan ülkede polisler ve askerler de arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yaklaşık üç bin kişinin kurtarıldığı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nepalde sel felaketi: 104 ölü

    Nepalli yetkililer, söz konusu yağışın 1970'ten bu yana kayda geçen en yüksek yağış miktarı olduğunu söyledi. Uzmanlar, sık yağışların Nepal'de iklimin getirdiği bir özellik olduğunu söylüyor. Ancak yaşanan iklim değişikliğinin daha ölümcül sonuçlar doğurduğunun altını çiziyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow