hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO: “Ukrayna savaşı güvenlik tehdidiyle ilgili değil”

    2024 yılı dünyada seçim yılı. Dünyanın birçok ülkesi sandığa giderek yönetimlerine karar verecek. 2 milyar kişi oy kullanacak. Brüksel'de toplanan NATO Askeri Komitesi de demokrasinin korunması mesajı verdi. Ukrayna'daki savaşın güvenlik tehdidiyle ilgili olmadığını, Rusya'nın demokrasiden korkmasıyla ilgili olduğunu savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu savaş hiçbir zaman Rusya'ya yönelik ne Ukrayna'dan ne de NATO'dan gelen gerçek bir güvenlik tehdidiyle ilgili olmadı. Bu savaş, Rusya'nın dünyadaki herhangi bir fiziksel silahtan çok daha güçlü bir şeyden, demokrasiden korkmasıyla ilgili. Eğer Ukrayna'daki insanlar demokratik haklara sahip olabiliyorsa, o zaman Rusya'daki insanlar da yakında bu haklara sahip olmak isteyecektir. Bu savaşın asıl amacı budur.”

    NATO, Ukrayna'ya saldırarak savaş başlatan Rusya'nın silahlardan daha çok demokrasiden korktuğunu öne sürdü.

    NATO: “Ukrayna savaşı güvenlik tehdidiyle ilgili değil”

    NATO'nun Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, bu yıl dünyanın birçok ülkesinde yapılacak seçimlerde 2 milyar insanın oy kullanması beklendiğinden "demokrasinin her zamankinden daha fazla savunulması gerektiğini" söyledi. “2024 yılında dünya üzerinde rekor kıran 2 milyar insan demokratik bir seçimde oy kullanacak. Ancak demokrasi kavramının her zamankinden daha fazla savunulması gerekiyor.”

    Bauer, Ukrayna savaşında bu nedenle toplumun her kesime ihtiyaç olduğunu belirtti. “Kolektif savunmamız açısından olmak istediğimiz yere ulaşmak için askeri açıdan atılacak çok daha fazla adım var. Ancak özgürlüğün sorumluluğu yalnızca üniformalıların omuzlarında değil. Kolektif savunmamızı güçlendirmek ve aynı zamanda Ukrayna'yı varoluş mücadelesinde desteklemek için toplumun her kesimine ihtiyacımız var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow