NASA'ya seçilen Türk bilim insanı Betül Kaçar CNN TÜRK'te
Evrende yaşamın izi nasıl bulunur? Türk bilim kadını Prof. Dr. Betül Kaçar, NASA'nın bu konuda yapacağı özel bir çalışmada görev almak için seçildi. Prof. Kaçar, CNN TÜRK muhabiri İrem Koca'nın sorularını yanıtladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türk bilim kadını Betül Kaçar, evrende yaşamın izlerini araştırmak için NASA'da kurulan yeni ekibe kabul edilmişti.
Arizona Üniversitesi’nde görev alan Kaçar, Twitter hesabından haberi "Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlaniyorum, ama şöyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim" sözleriyle duyurmuş ve herkesi gururlandırmıştı.
Prof. Kaçar; NASA'da kurulan ekipteki görevini, araştırmanın detaylarını ve gençlere yönelik tavsiyelerini CNN TÜRK muhabiri İrem Koca'ya anlattı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gizli tutanaklar sızdı! Leopard 2 tankları Ukrayna’da etkisiz kaldı...
Zelenski'den Trump’a davet: Karar vermeden önce Ukrayna’yı ziyaret et
Katy Perry uzayda şarkı söyleyecek! Bezos'un nişanlısı Lauren Sanchez de ekipte yer alıyor...
Kargaların Şaşırtan Zekası! "Artık Bu Yetenek Sadece İnsanlara Özgü Değil"
ABD basınındaki iddialar kafaları karıştırmıştı! Trump'ın sağlık raporu ne diyor?