hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nahel'in ölümü Fransa'yı ayağa kaldırdı: Adalet istiyoruz, bıktık

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Fransa'da 17 yaşındaki Cezayir asıllı bir gencin dur ihtarına uymamasının ardından polis tarafından öldürülmesine protestolar sürüyor. CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin'e konuşan Tunuslu protestocu, Fransa'da ırkçılığın olayları bu noktaya getirdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cezayir asıllı henüz 17 yaşındaki Nahel'in öldürülmesi önce başkent Paris'in banliyölerini, ardından da tüm göçmenleri harekete geçirdi. Fransa'da sokağa çıkarak polisi protesto eden Tunus asıllı genç, sokağa çıkma nedenlerini bu sözlerle anlattı:

    "İlk amacımız adalet istiyoruz. Gerçekten bıktık. Polisin bizi korumamasından, Arap ve siyahlara yönelik sistematik ırkçılıktan bıktık. Ayrımcılığa uğruyoruz, bir kenara itiliyoruz. Biz aşağıya itildik, bizi görmüyor, düşünmüyor, bizimle ilgili konuşmuyor, bizim yüzümüze bile bakmıyorlar. Engelleniyoruz."

    Nahelin ölümü Fransayı ayağa kaldırdı: Adalet istiyoruz, bıktık

    Fransa'yı sarsan "katil polis" sloganları, faşizm vurgusu sürerken, protestocular banliyölerde yaşamların zorluğuna değindi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu olay bana kişisel olarak dokundu. Çünkü Nahel'in annesini gördüğümde oğluyla tek başına yaşaması, tüm hayatı, onun büyütmesi, sadece iki kişi oluşları... Bu benim hikayem. Biliyorum ki annem beni nasıl seviyorsa onun annesi de onu öyle seviyor. Onun annesine olan desteğini biliyorum. O yüzden şimdi bizim o anneyi desteklememiz lazım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow