MOSKOVA’DAN BATI CASUSLARI İDDİASI! | Rusya'ya karşı casusluk faaliyeti mi?
Rus basını, Amerika ve İngiltere'nin Suriye'deki Rus üslerine yönelik casus operasyonları gerçekleştirdiğini iddia etti. Rusya'nın Suriye'deki üslerden çekilmeye başladığı görülmüştü. Rus basını, Batı'nın Moskova'nın üslerine saldırıları provoke ettiğini yazdı.
Esad yönetimine yıllarca destek veren ve Suriye'de birçok üssü bulunan Rusya, üslerine yönelik bir iddiayı dile getirdi. Devlete ait Ria Haber Ajansı’na göre, Rusya'nın dış istihbarat servisi FSB, Amerikan ve İngiliz casuslarını, üslerin boşaltılmasını sağlamak amacıyla Suriye'deki Rus askeri üslerine yönelik saldırıları provoke etmeye çalışmakla suçladı.
Rusya'nın Suriye'deki üslerden çekildiği görüntülenmişti. Özellikle terör örgütü YPG/PKK güdümündeki SDG'nin yönettiği Kamışlı'dan kalkan kargo uçaklarının Rus ekipmanlarını taşıdığı görüntüler ajanslara yansımıştı. Rusya bölgeden çekiliyor ancak tam çekilme olup olmayacağı tartışma konusu.
Konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bir açıklama yaptı. Ria Novosti adlı Rus gazeteye konuşan Bakan, Şam'ın yeni liderliği ile görüşüleceğini kaydetti. Suriye'deki Rus askeri üslerinin, devletlerarası bir anlaşmayla kararlaştırıldığını hatırlattı. "Her biri bu tesislerin işletme koşullarını tanımlıyor ve her iki taraf için de özel yükümlülükler içeriyor" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır
Dünyanın en iyi yumurtalı yemekleri belirlendi: Türkiye'den bu 4 lezzet listede!