hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan Başbakan Miçotakis'ten yangın özrü

    Komşu Yunanistan günlerdir orman yangınlarıyla boğuşuyor, alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, söndürme çalışmalarındaki yetersizliklerden dolayı özür diledi. Başkent Atina'da ise eylemciler, hükümeti yetersiz kaldığı gerekçesiyle protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkesi günlerdir orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis halka seslendi. Söndürme çalışmalarındaki zafiyetlerden dolayı özür diledi.

    Yunan lider, bir ulusa sesleniş videosu yayınladı. Miçotakis o videoda, "Yangınlar tamamen söndürülene kadar dişimizi sıkacağız" dedi. Miçotakis ayrıca yangından en çok zarar gören Eğriboz ve Attika’da yanan ormanlık alanların yeniden canlandırılması ve ağaçlandırılması için 500 milyon euro ayrıldığını, gerektiği takdirde ab bütçesinden daha fazla mali yardım isteneceğini açıkladı.

    Yunanistan'da orman yangınları günlerdir sürerken, 650 bin dönümden fazla ormanlık alan küle döndü. Yangınların ormanlık alanlara en fazla zarar verdiği yer ise Eğriboz Adası. Miçotakis bu açıklamaları yaparken, hükümetin yangınla mücadelede yetersiz kaldığını savunanlar sokağa indi. Başkent Atina'da protesto gösterisi düzenledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow