hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mariupol'de insanlık dramı yaşanıyor

    Ukrayna'nın stratejik önem taşıyan liman kenti Mariupol'de tansiyon düşmüyor. Rusya kente bomba üstüne bomba yağdırırken yerel yetkililer, Rus birliklerinin bir hastaneyi ele geçirdiğini ve 500 kişiyi canlı kalkan olarak kullanmak için esir tuttuğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mariupol’de insanlık dramı yaşanıyor. Sivillerin üzerine füzeler yağdıran Rusya bu kez, 500 kişiyi canlı kalkan olarak kullanmak üzere esir aldı. Haberi duyuran, Mariupol Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko oldu. Kyrylenko Rus birliklerinin bir hastaneyi ele geçirdiğini, içindeki 500 kişiyi de canlı kalkan olarak kullanmak için esir tuttuğunu açıkladı.

    Geçen hafta kentte vurulan kadın ve doğum hastanesinden gelen görüntüler, birçok hamile kadın ve bebeğin bombaların hedefi olduğunu ortaya koymuştu.

    Yetkililer canlıların kalkan olarak kullanıldığı hastanenin, geçen haftaki saldırıda hasar gören hastane olduğunu söyledi. Yetkililer ayrıca, yaklaşık 2 bin kişinin Mariupol'den ayrıldığını, 2 bin kişinin de ayrılmayı beklediğini ancak hiçbir yardımın içeriye girişine izin verilmediğini duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow