Mankenlerin arasına eylemci karıştı
Paris Moda Haftası bir protesto eylemine sahne oldu. Bir eylemci podyuma atladı, aşırı tüketimi eleştiren bir pankart açtı.
Ünlü bir moda markasının Paris Moda Haftası'ndaki defilesi protestonun adresi oldu. İklim değişikliğine dikkat çekmek bir eylemci, pankart açarak mankenlerin arasına karıştı.
Protestocunun, moda endüstrisinin savurgan yan etkilerini vurgulamayı amaçlayan tüketim karşıtı pankartında iklim değişikliği karşıtı üç Fransız kuruluşun logoları da yer aldı. Pankartta "Aşırı tüketim eşittir yok olmak" yazılıydı.
Eylemciye güvenlik görevleri müdahale etti. Podyumda kısa süreli arbede yaşandı. Protestocu gitmemek için direndi ancak başarılı olamadı.
Modeller protesto yaşanırken tepki vermedi. Defile, eylemcinin podyumdan uzaklaştırılmasının ardından devam etti.
Defile öncesinde bir protestocunun daha gösteride eylem düzenlemeye çalışmıştı. 2 eylemcinin de tutuklandığı açıklandı. Gösterinin arkasında 30'a yakın Fransız iklim aktivistinin olduğu düşünülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Papa'nın cenaze töreninde krizi önleyen isim “Melani Trump” oldu! Dudak okuma uzmanı çözdü…
İran’daki patlamada can kaybı artıyor: İşte o limanın stratejik önemi!
Papa'nın tabutu kapatıldı! Yüzüne beyaz örtü örtüldü
Avustralya’yı öfkelendiren karar: Helikopterden ateş açan keskin nişancılar 700 koalayı öldürdü!
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...