hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Malzeme sıkıntısı yaşıyoruz"

    ABD’de koronavirüs salgınının merkezi olan New York’ta canla başla mücadele eden sağlık ordusunda Türk doktorlar da bulunuyor. Hürriyet Gzetesi’nin haberine göre, doktorlar, "savaş alanındaki askerler gibiyiz. Malzeme sıkıntısı yaşıyoruz" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Kendimizi savaş alanında askerler gibi hissediyoruz.” bu ifadeler, ABD’deki Türk doktorlara ait.

    Hürriyet Gazetesi’nden Razi Canikligil, salgınının merkez üssü New York’taki Türk doktorlarla görüştü. O doktorlardan Woodhull Hastanesi iç hastalıkları bölüm başkanı Dr. Nejat Zeyneloğlu, hastalanıp iyileşmiş tekrar görevine geri dönmüş.

    Salgının merkezi New York Türk doktorlar anlatıyor “salgın başladığı zaman birkaç gün içinde hastalarımızın sayısı çok arttı ve bu talebe karşılık veremediğimiz için malzeme sıkıntısı yaşadık. Her gün günde 12-15 saat arası maskelerimizi hiç çıkarmadan çalışıyoruz. Salgın ilk başladığında koronavirüs kaptım, ancak iyileşip geri döndüm. Ardı ardına çok hastamız öldü, bunu kabullenmek zor oluyor."

    Dr. Sine Aras Akten de malzeme sıkıntısı yaşadığı mesajını veriyor. Maskemi bir haftaya yakın kullanmam istendi. Bu riskliydi. Vantilatör ve diyaliz makinesi eksikliği halen devam ediyor." diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boston Üniversitesi mezunu olan Dr. Caner Dinlenç ise, New York Mount Sinai Beth Israel hastanesi üroloji bölüm başkanı. Destek için koronavirüs hastalarına bakıyor.

    Salgının merkezi New York Türk doktorlar anlatıyor bazı meslektaşlarım Covıd nedeniyle öldü. Bir arkadaşım hastanede kaptığı virüsü bilmeden eve götürünce anne ve babasını kaybetti. Bu krizin en trajik yönü insanların yalnız acı çekmesini ve ölmesini izlemek. Hastane içine hiçbir aile üyesi giremiyor. Bazen son vedalarını Facetime’da yapmalarını sağlıyoruz. Yalnız ölmenin soğukluğu bu hastalığın en kötü yanı.

    Türk doktorlar, "en çok zorlandığımız an, ailelere telefon açarak sevdiklerinin hayata veda ettiğini söylemek ya da söyleyecek kelimelerimin olmaması.” diyor.


     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow