hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maduro'dan orduya talimat

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro. Aylardır kendisini devirmek için çabalayan Kolombiya hükümetini kızdıracak bir adım atmaya hazırlanıyor. İddialara göre, 3 yıl aradan sonra yeniden silahlı mücadeleye dönme çağrısı yapan Kolombiya devrimci silahlı güçleri ile "birlikte" tatbikat yapmayı planlıyor. Maduro orduya da "Kolombiya hükümetinden gelebilecek olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olun" talimatını verdi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maduro'nun bu endişesinin arkasında yatan sebep Venezuela Kolombiya sınırında aylardır var olan gerilimin, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin yeniden silahlanma çağrısı ile daha da tırmanması. Çünkü Maduro, kendisini devirmek isteyen aşırı sağcı Kolombiya hükümetine karşı, solcu Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne destek veriyor. Örgüt üyelerinin ülkesinde barınmalarına izin verdiği söyleniyor. 

    Örgüt, yeniden silahlı mücadeleye dönme çağrısı sonrası Venezuela sınırında askeri tatbikatlar yapılacağını duyurmuştu. Venezuela Devlet Başkanı Maduro da her sene düzenlenen askeri tatbikatların bu sene 10 ve 29 Eylül tarihleri arasında Kolombiya sınırındaki Zulia, Taçira, Apure ve Amazonas'ta düzenleneceğini söyledi ve sınırdaki tüm askeri birliklerin, Kolombiya'dan Venezuela'ya karşı saldırı tehdidine karşı teyakkuzda olduğunu belirtti. 

    Maduro'nun açıklamalarına Kolombiya’dan yanıt henüz yok. Kolombiyalı yetkililer Venezuela'ya saldırı hazırlığında oldukları iddialarını sürekli olarak reddediyordu. Ancak aylardır ABD ve 50 kadar ülke ile birlikte Maduro'nun yönetimden el çekmesi için çabalayan İvan Duque yönetimi, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne karşı açıkça intikam yemini etmişti. Duque yakalanmaları için örgüt üyelerinin başına ödül koymuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow