hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan’da yeni cephe korkusu!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail’in hedef aldığı BM Filistinli mültecilere yardım ajansı yöneticisi konuştu. ajansın en tepesindeki isim, İsrail’in Lübnan’daki saldırıları arttığında "yardım zorunluluğu doğan yeni bir saha açılıyor" dedi. "böyle bir savaşı bölge kaldıramaz" diyerek İsrail’i uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in birçok kez hedef aldığı, hatta Hamas’a yardım etmekle suçladığı BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı faaliyetlerine devam ediyor. Engellemelere zorlukla direnen ajans, bu kez Lübnan’a gitti.

    -          “Şu an zaten Gazze var. Zaten Batı Şeria var. Dolayısıyla aktif cephe hatları haline gelen iki operasyon alanımız var. Lübnan'da da var, bu da temelde dört operasyon bağlamından üçünün insani acil durum bağlamları haline geleceği, temelde insani kalkınma faaliyetlerimizde bir aksama olacağı ve daha fazla hayat kurtaran faaliyete geçmek zorunda kalacağımız anlamına geliyor”

    Ajans Yöneticisi Philippe Lazzarini, operasyonun aksayacağını ve bölgede yoğun çalışmalar yürütülmek zorunda kalacağını söyledi. Lübnan'ın Gazze olmasından endişe duyulduğunu ifade etti.

    -          “Asıl soru şu; 'Bölge bu savaşın yayılmasını kaldırabilir mi?' Demek istediğim, UNWRA bu bölgede bir aktördür, bir ortaktır. Bize çok daha fazla yük bindirecek. İhtiyaçlar artacak ve ayrıca bağışçılardan ve uluslararası toplumdan daha fazla desteğe ihtiyacımız olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lazzarini, ajansa binecek yükün karşılanamayacağından endişeli;

    -          “Şimdi, 2025 için çok endişeliyim, çünkü kemer sıkma önlemlerinden geçecek ve denizaşırı bütçelerini veya insani yardım bütçelerini azaltacak. Belirli sayıda geleneksel bağışçı var, bu da Orta Doğu'daki kriz için mevcut fonlar üzerinde bir etkiye sahip olacak"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow