hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan’da elektronik aygıt korkusu… Cihazlar patladı, telefon satışı durdu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in elektronik cihazlara art arda saldırılar düzenlediği Lübnan'da halk akıllı cihazlara tedirginlikle yaklaşıyor. Mühendisler patlatılan cihazlar ile telefonların bambaşka teknolojiler olduğunu söylese de, telefon dükkanı sahipleri satışların çok fazla düştüğünü dile getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektronik cihazlara art arda düzenlenen saldırılar ile sarsılan Lübnan'da, halk kullandıkları telefonlarından korkuyor.

    Uzmanlar, Hizbullah'a ait olan cihazların halkın kullandığından çok farklı olduğunu dile getiriyor ve ekliyor.

    -          “İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar. Bugün piyasadaki cihazlar olan bitenle bağlantılı değil. Sorun belirli kişilere giden belirli cihazlar. Piyasada veya tüccarlar ve kurumlar arasında dağıtılmadı”

    Fakat Lübnan'daki telefon dükkanı sahipleri, halkın tedirgin olduğunu ve saldırılardan beri satışların çok düştüğünü vurguluyor.

    -          “Özellikle bu saldırı, Hizbullah’a yapılan darbe, satışlarımızı, özellikle de telefon satışlarımızı büyük ölçüde etkiledi. Herkes artık telefonlarını elinden atıyor; herkes korkuyor. Tüm telefonların izlendiğini hissediyorlar ve bu bizi çok etkiledi”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkililer, çok sayıda kişinin akıllı telefonlarına dair bilgi almak için geldiğini ve tedirgin bir yaklaşımları olduğunu aktarıyor.

    -          “Olanlardan sonra çok net bir tepki olmadı. Ancak müşterilerden cihazlarını nasıl gizleyeceklerini ve hangi önlemleri alacaklarını, cihazlarını gizleyip gizlememelerini, pillerini çıkarıp çıkarmamalarını soran çok sayıda çağrı aldım”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow