hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan’da arka arkaya iki siber saldırı: MOSSAD’a Netanyahu'dan ziyaret, Gallant'tan övgü!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Lübnan'da Hizbullah'a ait çağrı cihazları ve telsizlerin infilak etmesi sonrası gözler İsrail’e çevrildi. Başbakan Binyamin Netanyahu ilk kez konuştu. Saldırıyı üstlenmedi ancak istihbarat servisi MOSSAD’ı ziyaret etti. Savunma Bakanı Yoav Gallant savaşta yeni bir aşamanın başladığını, kuzeyde tahliye edilen İsraillileri evlerine geri göndereceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan saldırılarla sarsıldı, iki gün arka arkaya çağrı cihazları ve telsizler infilak etti. İsrail saldırıları üstlenmese de Hizbullah üyelerinin hedef alınmasında tüm gözler onların üzerine çekildi. 

    İlk olarak Başbakan Binyamin Netanyahu konuştu. MOSSAD’ı ziyaret eden Netanyahu her zaman söylediğini tekrar ederek "Daha önce de söyledim, Kuzey sakinlerini güvenli bir şekilde evlerine geri göndereceğiz ve tam olarak yapacağımız şey bu" dedi.

    Ardından geçen hafta "Hizbullah'ın üzerine yürüyeceğiz" diyen Savunma Bakanı Yoav Gallant konuştu.

    -          “Mevcut resme bakarsak ordu ve MOSSAD ile birlikte mükemmel başarılar elde etti çalışmalarının sonuçları etkileyici.

    Önceki açıklamada İsrail’in kuzey sakinlerini evine döndürmek için Lübnan sınırının temizlenmesi gerektiğini söyleyen Gallant saldırıyı üstlenmese de yine altını çizdi.

    -          “Operasyonlar tüm güvenlik örgütleri tarafından yürütülüyor ve görevimiz açık, İsrail’in kuzeyindeki sakinlerin güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’den ise “İkinci saldırıda da payımız yok” açıklaması geldi.

    -          “Size söyleyebileceğim şey; dünkü olaylara ya da bugünkü olaylara hiçbir şekilde dahil olmadık ve paylaşacak başka bir şeyim yok”

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, "Savaşın tırmanmasını istemiyoruz" dedi.

    -          “Hala herhangi bir tırmanış görmek istemiyoruz. Bu krizde bulunduğumuz noktayı çözmenin yolunun ek askeri operasyonlardan geçtiğine inanmıyoruz. Gerginliğin tırmanmasını önlemenin, Lübnan’da yeni bir cephenin açılmasını önlemenin en iyi yolunun diplomasi olduğuna hala inanıyoruz”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow