hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor! Lübnan'ın güneyine saldırı başlattı! Gözler Hizbullah'tan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI! || CANLI

    Dünya, Tahran'da İsmail Haniye'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından İran tarafından İsrail'e bir misilleme beklerken İsrail bu sabah Lübnan'ın güneyine 'Hizbullah'a karşı önleyici önlem' adı altında saldırı başlattı. İsrail'de önümüzdeki 48 saat için acil durum ilan edildi. Hizbullah da İsrail'e yönelik olarak 320 adet Katyuşa füzeleri ile cevap verirken, fırlatılan füzelerin birçoğu Demir Kubbe tarafından engellendi. Lübnan Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah’ın saat 18.00’de bir açıklama yapması bekleniyor. Orta Doğu'da yaşananlar dakika dakika canlı olarak CNN TÜRK ekranlarında...

    "İSRAİL TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI"

    Hizbullah lideri Nasrallah operasyonla ilgili detayları aktardı. Nasrallah, "İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. Operasyona Erbain günü adını verdik. Lübnan'daki sivilleri koruyoruz. Hedef askeri olacaktır. Bu operasyonlarda iki silah kullanıldı. Askeri hedef Tel Aviv şehrine yakındı. Büyük hedefleri belirledik. İntikam almaktan vazgeçmedik, bu ilk aşamaydı. Drone'ların tamamı hazırdı. Bu bizim ilk kez o bölgeden droneları gönderdiğimiz saldırı oldu. Tüm fırlatma bölgeleri çalıştı. 340 roket fırlatılma bölgeleri dronelarını havalandırabildi." dedi.

    İSRAİL GEMİSİ AKDENİZ'DE VURULDU

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bugün sabah gerçekleşen ilk misilleme saldırısına ilişkin önümüzdeki dakikalarda bir açıklama yapması bekleniyor.

    Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan Hizbullah, iki numarası Fuad Şükür'ün Beyrut'ta suikasta uğramasına 26 gün sonra yanıt verdi.

    8 Ekim'den bu yana sınır hattında Hizbullah'la çatışan İsrail ise, 100 kadar savaş uçağıyla 'önleyici' bir saldırıda bulunduğunu, Lübnan'ın güneyindeki onlarca füze rampasını imha ettiğini belirtti.

    Hizbullah'ın resmi açıklamasında İsrail'deki 11 askeri üssün vurulduğu yer aldı, Al Jazeera muhabiri Tel Aviv'in kuzeyinde iki önemli hedeften söz etti.

    Akşam saatlerine doğru İsrail ordusu beklenmedik bir duyuru yapıp Hizbullah'ın denizdeki bir hedefi vurduğunu açıkladı.

    Akdeniz kıyısında devriye gezen İsrail donanmasına ait savaş gemisi Hizbullah'ın ateşlediği bir kamikaze silahlı insansız aracı tarafından vuruldu.

    HAMAS, İSRAİL'E YÖNELİK SALDIRILARINDAN DOLAYI HİZBULLAH'I KUTLADI

    Hamas, İsrail'in içlerinde stratejik ve hassas hedeflere düzenlediği nitelikli büyük saldırı dolayısıyla Hizbullah'ı kutladığını ve İsrail'in Lübnan'daki gerilimi tırmandırmasını kınadığını duyurdu.

    Hamas, Hizbullah ile İsrail arasında bu sabah tırmanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

    Açıklamaya göre Hamas, Tel Aviv'in Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği suikasta misilleme olarak İsrail'in derinliklerinde stratejik ve hassas hedeflere nitelikli bir saldırıyla karşılık vermesinden dolayı Hizbullah'ı tebrik etti.

    Hamas, bunun, İsrail'e atılmış güçlü bir tokat olduğunu ve Tel Aviv'e "Filistin ile Lübnan halkına karşı işlediği suç ve terörün karşılıksız kalmayacağı" mesajı verdiğini belirtti.

    Ayrıca Hamas Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'ta devam eden saldırıları ve işlediği suçların yanı sıra İsrail'e verdiği destek ve ortaklığından dolayı Lübnan'da yükselen gerilimin yansımalarından tam anlamıyla ABD'yi sorumlu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BM'den İsrail ile Hizbullah'a gerilimi tırmandırıcı eylemlerden kaçınmaları çağrısı

    Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) ile Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörlüğü (UNSCOL), İsrail ordusunun Hizbullah'ın ülkesini hedef almayı planladığı iddiasıyla Lübnan'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından tarafları gerilimi tırmandırıcı eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

    UNIFIL ile UNSCOL'den sabah erken saatlerde İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki gerilim sonrası ortak yazılı açıklama yapıldı.

    Açıklamada, "Sabahın erken saatlerinden bu yana Mavi Hat boyunca yaşanan endişe verici gelişmeler ışığında UNSCOL ve UNIFIL, herkesi ateşkese ve (gerilimi) daha fazla tırmandıran eylemlerden kaçınmaya çağırmaktadır." ifadesine yer verildi.

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararının uygulanması ve çatışmaların durdurulmasının sürdürülebilir çözüm olduğu vurgulanan açıklamada, UNIFIL ve UNSCOL’un gerilimin düşürülmesi için taraflarla temaslarını sürdüreceği bildirildi.

    İsrail ordusu, Hizbullah’ın ülkesini hedef almayı planladığını iddia ederek Lübnan'a "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu.

    Bunun ardından Hizbullah, 30 Temmuz'da Beyrut'ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta karşılık İsrail’e misilleme başlattığını açıklamıştı.

    Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roketin yanı sıra bir dizi insansız hava aracıyla (İHA) İsrail ordusuna ait noktaların hedeflendiğini duyurmuştu.

    İsrail ordusu, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırılarda 100 kadar savaş uçağının yer aldığını ve İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40'ının imha edildiğini öne sürmüştü.

    İSRAİL BASINI: HİZBULLAH, MOSSAD MERKEZİNİ VURMAYI HEDEFLEDİ

    Hizbullah Hareketi'nin Beyrut'taki komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak Mossad merkezini vurmayı hedeflediği ancak İsrail’in "önleyici saldırısıyla" bu girişiminin engellendiği iddia edildi.Hizbullah Hareketi'nin Beyrut'taki komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak Mossad merkezini vurmayı hedeflediği ancak İsrail’in "önleyici saldırısıyla" bu girişiminin engellendiği iddia edildi.
    The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Hizbullah'ın Herzliya yakınlarındaki Mossad karargahına saldırı düzenlemeyi hedeflediği öne sürüldü.
    Haberde, İsrailli yetkililerin bu sabah Hizbullah’ın Mossad merkezini vurmayı amaçladığına dair değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.
    Hizbullah’ın Mossad merkezi dahil bazı bölgeleri vurmayı hedeflediği saldırının İsrail'in "önleyici saldırısı" sayesinde engellendiği iddia edildi.

    Hizbullah: İsrail'in, direnişin saldırısını engelleme iddiaları gerçeklere aykırı

     Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İsrail tarafından önlendiğine dair iddiaların gerçeklere aykırı olduğunu belirtti. Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İsrail tarafından önlendiğine dair iddiaların gerçeklere aykırı olduğunu belirtti.
    Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada, "İsrail'in gerçekleştirdiği 'önleyici eylem' ve direnişin saldırısını engelleme iddiaları, boş iddialardır ve sahadaki gerçeklerle tutarsızdır." ifadeleri kullanıldı.
    Açıklamada, Lübnan'dan yapılan direniş saldırılarını İsrail'in engellediğine ilişkin iddiaların sahadaki gerçeklerle uyuşmadığı kaydedildi.
    Konuya dair ayrıntılı bilgilerin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşmada ortaya konacağı belirtilen açıklamada, "Tüm saldırı İHA'larının belirlenen saatlerde Lübnan sınırını geçerek istenilen hedefe doğru çok yönlü şekilde gerçekleştirdiği askeri harekat tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    NASRALLAH NE MESAJ VERECEK?

     Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın saat 18.00’de bir konuşma yapması bekleniyor.

    BEYRUT UÇUŞLARI

    Ürdün'ün ulusal havayolu şirketi Royal Jordanian,  Beyrut uçuşlarını askıya aldığını bildirdi.

    İSRAİL HEYETİ, ESİR TAKASI MÜZAKERELERİ İÇİN MISIR'A GİDECEK

    İsrail basınında çıkan haberlerde, Kahire'deki müzakerelere dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar'ın da aralarında bulunduğu İsrail heyetinin katılacağı belirtildi.

    Hizbullah ile yaşanan gerilime rağmen Barnea ve Bar'ın da aralarında olduğu heyetin ilerleyen saatlerde Kahire'ye hareket edeceği kaydedildi.

    Kahire'deki müzakerelere Barena ve Bar'ın yanı sıra ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin de katılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BEYAZ SARAY: BIDEN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

    ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail ve Lübnan'daki durumu "yakından takip ettiği" ve "akşam boyunca ulusal güvenlik ekibiyle görüştüğü" bildirildi. 

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

    Biden'ın İsrail ve Lübnan'daki durumu "yakından takip ettiğini" ve "akşam boyu ulusal güvenlik ekibiyle temasta olduğunu" aktaran Savett, Başkan'ın talimatı üzerine üst düzey ABD'li yetkililerin İsrailli mevkidaşlarıyla görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti.

    Savett, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye ve bölgesel istikrar için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

    İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Lübnan'da Hizbullah'a karşı "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu.

    Hizbullah ise 30 Temmuz'da Lübnan'da üst düzey komutanı Fuad Şükür'e yönelik suikasta karşılık misilleme saldırısı başlattığını açıklamıştı.

    İSRAİL 100 SAVAŞ UÇAĞI İLE VURDU

    İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırıya 100 kadar savaş uçağının katıldığını belirterek, kuzey komutanlığı ve İsrail askeri istihbaratının tespit ettiği binlerce füzenin atılacağı rampaların hedef alındığını aktardı.

     

    İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze rampalarının çoğunun kuzeyi, bazılarının da İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlandığını kaydederek, 40 fırlatma noktasının vurulduğunu ifade etti.

     

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

     

    Yediot Ahranot'un haberine göre, İsrail ordusu, Lübnan içinde çok sayıda noktaya saldırı planlarının hazırlandığını ve hükümete sunulduğunu, siyasi iradeden "gelen direktifler doğrultusunda hareket edeceklerini" belirtti.

     

    İsrail Ordu Radyosu da Hizbullah'ın saldırısında stratejik yapıların da hedef alınacağı 6 bin kadar füze ve insansız hava aracı atmayı planladığını ve İsrail ordusunun Lübnan içinde 200 kadar noktayı vurduğunu bildirdi.

    NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA

    Netanyahu açıklamasında, Hizbullah'ın İsrail'i vuracağına yönelik aldıkları istihbarata dair tehdidi ortadan kaldırmak için proaktif biçimde hareket etmelerini talimatını verdiğini ve Lübnan'ın güneyine yönelik 'ŞALOM TEL AVİV' operasyonu gerçekleştirildiğini söyledi. 

     

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BEN GURİON'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

    İsrail Sivil Havacılık İdaresi Sözcüsü Lisa Drir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeyde yaşanan gelişmeler üzerine sabah yerel saatle 05.30-07.00 arasında Ben-Gurion'un uçuşlara kapatıldığını belirtti.

     

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

     

    Uçuşlara saat 07.00 itibarıyla yeniden başlandığını aktaran Drir, başka havalimanlarına gönderilen uçakların yeniden Ben-Guriona'a yönlendirildiğini ifade etti.

     

    HİZBULLAH SALDIRILARI KAMERADA

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI
    Lübnan Hizbullah'ı, Beyrut'ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını duyurdu. Hizbullah, füze ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ile İsrail'in kuzeyindeki bölgelere saldırı düzenledi.

     

    HİZBULLAH 'İLK AŞAMA TAMAMLANDI' DEDİ

    Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, “Allah’ın yardımıyla, ilk aşama başarıyla tamamlandı.” ifadelerine yer verildi. 


    İnsansız hava araçlarının (İHA) İsrail'in askeri kışlalarını ve bölgelerini hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, 320 katyuşa füzesinin de İsrail’in Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan askeri kışlalarını vurduğu vurgulandı. 

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI


    Açıklamada, operasyonun diğer ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı kaydedildi. 


    İsrail Lübnan’a yönelik saldırı başlattığını açıklarken Hizbullah da komutanlarından Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını duyurmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İSRAİL'DE 48 SAAT OHAL İLAN EDİLDİ

    Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın "iç cephedeki durum" nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi.


    Olağanüstü halin 48 saat boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

    Hizbullah ile yaşanan son çatışmalar nedeniyle Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde de bazı kısıtlamalara gidildi.


    Bu kapsamda açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300'den fazla kişiyi aşacak toplantılar yasaklandı.


    Ayrıca, Lübnan sınırına yakın plajlar kullanılamayacak.

    HİZBULLAH'TAN SALDIRI AÇIKLAMASI

    İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek, Lübnan’ın güneyine "önleyici" saldırıların başlattıklarını açıkladı.


    Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi.” dedi.


    Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna iddia eden Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı.


    Hagari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in “kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı” uyarısında bulundu.


    Öte yandan Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "İslami Direniş Hareketi Mücahidleri, Büyük Komutan Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme çerçevesinde, Siyonist rejimin (İsrail) derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan bir İsrail askeri hedefine doğru çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hava saldırısı başlattı." ifadeleri kullanıldı.


    Açıklamada, ayrıca "çok sayıda füzeyle işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde (İsrail'in kuzeyi) çok sayıda düşman bölgesi, kışla ve demir kubbe platformu da hedef alındı." ifadelerine yer verildi.


    Operasyonun gidişatına ilişkin ayrıntıların daha sonra açıklanacağına dikkat çekilen açıklamada, Hizbullah'ın tam teyakkuz halinde olduğu ve İsrail saldırılarına karşı güçlü bir şekilde duracağı vurgulandı.

    İSRAİL ABD'Yİ BİLGİLENDİRDİ

    Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gallant ile Austin, yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırılarını ele aldı.

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI


    Gallant, İsrail'e yönelik "yakın bir tehdidi önlemek için" Lübnan'a saldırı başlattıklarını ifade etti.


    Beyrut'taki gelişmeleri "yakından izlediklerini" söyleyen Gallant, Austin'e İsrail ordusunun Lübnan'a başlattığı "önleyici saldırılar" hakkında da bilgi verdi.

    İSRAİL GÜVENLİK KAİNESİ TOPLANIYOR

    Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail Güvenlik İşlerinden Sorumlu Küçültülmüş Bakanlar Konseyi, bu sabah yerel saatle 7:00'de başkent Tel Aviv'de bir araya gelecek.


    Haberde, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın iç cephede halka kısıtlamalar getirilmesine izin veren "özel bir statü" ilan ettiği ifade edildi

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI


    İsrail Başbakanlık Ofisi de Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant’ın, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı kompleksindeki özel korunaklı ofisten çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.


    Öte yandan İsrail’in Walla News haber sitesine göre, İsrail, Lübnan'a saldırı öncesinde ABD makamlarını bilgilendirdi.


    Walla News’in haberinde, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin, “Hizbullah'a karşı tek başımıza ama ABD ile tam koordinasyon içinde savaşıyoruz.” şeklindeki sözlerine yer verildi.

    İSRAİL'DE SİRENLER ÇALIYOR

    İsrail ordusunun Lübnan’a saldırılara başlamasının ardından Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırı düzenledi.

    Ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı.

    Öte yandan İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail makamları, bölgede yaşayan vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yaptı.

    BEN GURİON TÜM UÇUŞLARA KAPATILDI

    İsrail’in Kanal 12 Televizyonu’nun haberine göre, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine saldırı başlatmasıyla eş zamanlı olarak Ben Gurion Havalimanı, tüm uçuşlara kapatıldı.

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

    Havalimanından yapılacak tüm uçuşların iptal edilirken, Ben Gurion’a inecek tüm uçaklar da bölge ülkelerine yönlendirildi.

    İSRAİL LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU

    Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi.” dedi.

    Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna dikkati çeken Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı. 

    SON DAKİKA || İsrail durmuyor Lübnanın güneyine saldırı başlattı Gözler Hizbullahtan gelecek mesajda... SAVAŞ ÇANLARI || CANLI

    Hahari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı uyarısında bulundu. 

    Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu. 

    Hizbullah, dün akşam, iki kamikaze insansız hava aracıyla (İHA) ülkenin güney sınırı yakınlarındaki iki İsrail askeri bölgesini ve askerleri hedef aldığını duyurmuştu.

    Hizbullah’tan yapılan iki farklı yazılı açıklamada ise İsrail’in kuzeyinde 10 ayrı noktanın daha hedef aldığı kaydedilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow