hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe CNN TÜRK'te: "Türkiye dünyanın merkez parçası"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Antalya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrasında CNN Türk’e konuştu. Türkiye ile ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu belirten Dibeybe, “Savunmadan enerjiye, Türkiye ile ortak yeni adımlar konusunda beklentilerimiz çok iyi” dedi. Halil Kahraman'ın görüntüleriyle Büşra Arslantaş’ın özel röportajı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin ifadeleri şöyle;

    -Türkiye ile ilişkilerin mevcut durumunu nasıl tanımlarsınız? Çünkü Türkiye, Ukrayna'dan Suriye'ye ve Libya'ya kadar küresel konularda çok önemli bir ülke. Bu konuda yorumunuz nedir?

    -“Türkiye her zaman dünyanın merkez parçasıdır. Özellikle de Orta Doğu’da. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkilerimiz var. Uzun bir tarihi paylaşıyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman destek oldu. Kendisi diplomaside ve politikada bir ustadır. Özellikle de Libya ve Türkiye hakkında her zaman işbirliği yapmaya çalışıyoruz.”

    -Enerji sorunları, güvenlik, savunma konularında yeni planlarınız var mı?

    -“Biz her konuda işbirliği yapıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow