Kutup ayısı şehre indi
Hepimizin halen göz ardı ettiği küresel tehlike, iklim krizi. Bunun son örneği Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşandı. 40 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez bir kutup ayısı şehre indi. Doğal yaşam alanından yüzlerce kilometre uzaklaşarak sanayi kentine gelen dişi ayının yiyecek ararken yolunu kaybettiği düşünülüyor.
Gözardı edilen küresel tehlike iklim krizine dair çarpıcı görüntülerden biri, Rusya'nın Sibirya'daki sanayi şehri Norilsk'ten geldi.
Bir kutup ayısı 40 yılı aşkın süre sonra ilk kez şehir merkezinde görüldü.
Doğal yaşam alanından yüzlerce kilometre uzaklaşarak sanayi kenti Norilsk'e gelen dişi ayının yiyecek ararken yolunu kaybettiği düşünülüyor.
Açlık ve yorgunluktan bitap düştüğü gözlenen ve kent merkezinde halkın şaşkın bakışları arasında saatlerce dolaşan ayının gözlerinin de iyi görmediği belirtiliyor.
Şehir merkezinin ardından ayının bölgedeki son durağı ise şehir çöplüğüydü.
Kutup ayısının burada da yiyecek araması dikkat çekti.
Bir uzman ekibin kente gelerek ayının nereye götürüleceğine karar vermesi bekleniyor.
Şubat'ta Rusya'nın kuzeyindeki Novaya Zemlya Kasabasını onlarca kutup ayısı istila etmiş, bölgede acil durum ilan edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır
Dünyanın en iyi yumurtalı yemekleri belirlendi: Türkiye'den bu 4 lezzet listede!