hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komşunun geçici başbakanı Yanis Sarmas

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılan genel seçimden Miçotakis zaferle ayrılsa da tek başına iktidarı alamamıştı. Yunanistan'da yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık koltuğuna Sayıştay Başkanı Yanis Sarmas oturacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan’da, Başbakan Kiriakos Miçotakis 4 yıllık iktidardan sonra koltuğunu Sayıştay Başkanı Yanis Sarmas’a bıraktı.

    Pazar günü yapılan seçimlerde, hiçbir siyasi partinin tek başına iktidara gelecek oyu alamaması ve koalisyon hükümeti de kurulamaması üzerine geçici başbakan belirlendi. Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, ülkenin en kıdemli yüksek hakimi olan 66 yaşındaki Sarmas’a, geçici seçim hükümetini kurma görevi verdi.

    Sarmas, yeni görevi için, "Benim için hem onur, hem de anayasadan kaynaklanan zorunluluğum” dedi. Yemin ederek Miçotakis’ten görevi devraldı. Başbakanlık koltuğunda, yeni seçimlerin yapılacağı 25 Haziran’a kadar, 1 ay süreyle oturacak.

    Komşunun geçici başbakanı Yanis Sarmas

    Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Sarmas’a hükümet kurma görevi vermeden önce hükümet kurulabilmesi amacıyla, 5 siyasi partinin liderini bir araya getirdi. Toplantıda, Yunan siyasilerden Nikos Andrulakis, Türk-Yunan ilişkilerine değindi. Seçim hükümetinde özellikle Dışişleri ve Savunma Bakanlığı’na atanacak kişilerin “konulara hakim olmaları” gerektiğini söyledi.

    Ayrıca, 21 Mayıs seçimlerinde belirlenen 300 milletvekili ise, pazar günü parlamentoda yemin verecek. Pazartesi günü başkan seçimi yapıldıktan sonra ise parlamento feshedilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow