Kılıçdaroğlu, Financial Times'a konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Financial Times gazetesine konuştu. "Hayat pahalı, insanlar geçinemiyor" değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu'na, olası cumhurbaşkanı adaylığı da soruldu.
Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde gelişmeleri değerlendiren bir analiz yayımladı. O analizde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da görüşlerine yer verildi.
"İSTANBUL SEÇİMLERİ BİR DENEME ÇALIŞMASIYDI"
Hükümetin ülkeyi yönetme kapasitesini kaybettiğini savunan Kılıçdaroğlu, "İnsanlar bir çıkış yolu arıyor. Büyük bir işsizlik var, hayat pahalı, insanlar geçimini sağlayamıyor. Elbette çıkış yolu siyasetten geçiyor. İstanbul, bir deneme çalışmasıydı. İktidarı bırakmak istemeyecek ama biz onu göndereceğiz. Ülkeyi kin, öfke ve intikamla yönetmeyeceğiz" dedi.
"MUHALEFET ÜLKENİN EKONOMİK SORUNLARINA ODAKLANMALI"
Gazete, Kılıçdaroğlu'na olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin de sorular yöneltirken bu konuda bir açıklama yapmadığını yazdı. Kılıçdaroğlu'nun, "Muhalefet ülkenin ekonomik sorunlarına odaklanmalı, mutfakta yangın var. Herkes umutsuzca bir kaçış yolu arıyor" değerlendirmesine yer verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik