hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kaşıkçı suikastı: Aşikar sır"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İngiltere'de Cemal Kaşıkçı suıkastıyla ilgili bir panel düzenlendi. Panele Birleşmiş Milletler özel raportörü Agnes Callamard ve Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz katıldı. Cengiz, BM Güvenlik Konseyi üyelerine "Bu rapora ve cinayete dair sessizliğiniz sizi korkutmuyor mu?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sözler, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’e ait.

    İngiltere’nin başkenti Londra’da “Cemal Kaşıkçı suikasti: Aşikar sır” konulu panel düzenlendi.

    Uluslararası Af Örgütünde yapılan panele, BM Özel Raportörü Agnes Callamar ve Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz katıldı.

    BM Raportörü Callamard, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi yönetimini hedef aldı.

    BM Raportörü, ABD yönetiminin cinayetini görmezden gelmesinin bir tercih olamayacağını, FBI'ın konuyla ilgili soruşturma yürütmesi gerektiğini söyledi.

    Kalamar, Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde Suudi veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın herhangibir olumsuzlukla karşılaşmamasına değindi. "Zirve sonundaki aile fotoğrafı çok şey söylüyordu. Donald Trump ve Muhammed Bin Selman'ın tokalaşması bana göre hiç hoş değildi." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raportör Callamard’ın konuşması sırasında Hatice Cengiz gözyaşlarını tutamadı. Callamar'da elini tutarak kendisine destek olmaya çalıştı.

    Cengiz, Birleşmiş Milletler raporunun daha ciddi tepkilere neden olması gerektiğini savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow