hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanyonda saatlerce mahsur kaldılar! Akıllı telefon sayesinde kurtuldular

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinde 3 gencin yaptığı kanyon etkinliği çileye dönüştü. Yollarını şaşıran sporcular bulundukları yerde mahsur kaldı. Gençler akıllı telefonları sayesinde kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin Utah eyalatinde 3 üniversitesi öğrencisi kanyon sporu yapıyordu. Ancak Emery County'deki buz gibi suyla dolu kanyonda yollarını şaşırdılar. Dehlizler arasında mahsur kaldılar. 3 genç önce buldukları toprak alanda ateş yaktı.

    O gençlerden biri olayı “Hipotermik şoka girdim ve paniğe kapılıp donmaya başladım ve bu ikisi beni görünce çok endişelendiler açıkçası. Bu yüzden bizi kanyondan olabildiğince çabuk geçirmek için bir sonraki çukura atlamaya çalıştılar. Ve meğer bu bir öncekinden daha zormuş. Bir ara bizde, sanırım öyleydi, sen onun omuzlarındaydın ya da onun omuzlarındaydın ve onlar zirveye bile ulaşamadılar. Ne kadar derindi ve onlar oradan çıkmaya çalışırken su göğüslerine kadar geliyordu.” ifadeleriyle anlattı.

    Ancak soğuk gençleri iyiden iyiye vurmaya başladı. Bu sırada aralarından biri akıllı telefonunun yardım isteme özelliğini kullandı ve o çağrı cevapsız kalmadı. Devreye kurtarma ekipleri girdi. Helikopterle gelen ekipler 3 genci bulundukları yerden kurtardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow