hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamala Harris'ten seçim gecesi önlemi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de başkanlık seçimlerine iki haftadan az bir süre kaldı. Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, seçim sonuçlarıyla ilgili kaos yaşanması ihtimaline karşı konuştu. Harris, Trump'ın erken zafer ilan etmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de başkanlık seçimlerine iki haftadan az bir süre kaldı. Adaylar Kamala Harris ve Donald Trump kampanyalarını sürdürüyor.

    Kamala Harristen seçim gecesi önlemi

    NBC kanalında programa konuk olan Demokratların adayı Harris, seçim sonuçlarına dikkat çekti. Trump'ın gelecek ay yapılacak başkanlık seçimlerinde tüm oylar sayılmadan zafer ilan etmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını dile getirdi. “Ve seçim gecesi ve sonrasındaki günlerle ilgileneceğiz ve kaynaklarımız, uzmanlığımız ve bunlara odaklanmamız da var. Bu, özgür ve adil seçimi bozmaya çalışan, şiddet yanlısı bir kalabalığı Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası'na saldırmaya teşvik eden halkın iradesini hâlâ reddeden bir kişi, Donald Trump. Ve 140 kolluk kuvveti görevlisi saldırıya uğradı. Bazıları öldürüldü. Bu ciddi bir konu. Amerikan halkı şu anda ülkemizin geleceğinin ne olacağı konusunda çok, çok ciddi bir kararla karşı karşıya.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamala Harristen seçim gecesi önlemi

    Harris sert bir dille eleştirdiği Trump'ı 2020 Başkanlık Seçimlerinin sonuçlarını bozmaya çalışmakla ve 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'nda şiddet olaylarını kışkırtmakla suçladı.

    Harris, "Amerika kadın ve farklı renkten bir başkana hazır mı?" sorusuna da yanıt verdi: “Kesinlikle, kesinlikle. Ve bunu ülkemizin her kesiminde görüyorum. Bence bu seçimde önemli olan şeylerden biri sadece sayfayı çevirmek değil, aynı zamanda Amerikalıların bölündüğünü ima eden bir dönemin sayfasını ve bölümünü kapatmak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow