hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kamala Harris en kuvvetli aday"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD 2020'deki başkanlık seçimlerine giderken Demokrat Partinin aday adayları belli olmaya başladı. Adaylığını açıklayan Kaliforniya Senatörü Kamala Harris ise "Trump'ı yenebilecek" bir isim olarak gösteriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde aday adayları birer birer sahneye çıkıyor. Cumhuriyetçi Partide Donald Trump'ın ikinci adaylığı kesin gibi, Demokrat Parti'de ise Trump'ın karşısına kim çıkacağı merak konusu oldu.

    Hillary Clinton'ın 2016'da yaşadığı hezimet sonrasında birçok demokrat aday adayı yarışa erkenden başladı.

    Geçen Kasım'daki ara seçimler sonrasında artık ağır toplar sahneye çıkıyor. Bunlardan biri de Kamala Harris.
    Demokrat Parti önseçimlerindeki favorilerden biri olan Kamala Harris, ABD'nin ilk siyah başkanı Barack Obama ile kıyaslanmaya başlandı.

    54 yaşındaki siyasetçi, kampanyasını doğum yeri olan Kaliforniya'nın Oakland kentinde başlattı. Tahminlere göre mitinge 20 bin kişi katıldı. Bu rakam Obama'nın 2007'de aday adaylığını açıkladığı Ilınoıs'deki mitinginkinden daha fazla.

    Hindu bir anne ve Jamaikalı bir babanın kızı olan Harris, Kaliforniya Üniversitesinden Hukuk lisans derecesini aldıktan sonra basamakları hızla yükselmeyi başardı. ABD senatosunun ikinci Afro Amerikalı üyesi Harris, siyah ve azınlık hakları destekçisi olmasıyla biliniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Halk için Kamala Harris' söylemini kullanan ve Trump'a ağır eleştiriler yönelten Harris'in ajandasında herkes için sağlık sigortası ve iklim değişikliğiyle mücadele var.

    Harris'in önemli rakipleri olarak Massachusetts senatörü Elizabeth Warren ve New York senatörü Kristen Gillibrand gösteriliyor.

    Bir de henüz adaylıklarını açıklamayan ama şansı yüksek olarak kabul edilen isimler var. Eski başkan yardımcısı Joe Biden, 2016'da Clinton'a kaybeden Vermont Senatörü Bernie Sanders, eski New York Belediye Başkanı Milyarder iş insanı Michael Bloomberg ve Teksas eski vekili Beto O'Rourke bunların en öne çıkanları.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow