Kaçırılan gemiye operasyon
Libya açıklarında kurtarılan göçmenler tarafından kaçırılan tankeri malta donanması durdurdu. Türk kaptanın komutasındaki gemiyi kaçıran göçmenler gözaltına alındı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tuzla’dan 22 Mart’ta hareket eden Palau Cumhuriyeti Bayraklı 'Elhiblu 1' isimli tankerin Türk kaptanı ve mürettebatı, Libya kıyılarından çıkan ve Avrupa’ya doğru bir botla yol alan 108 göçmeni kurtardı.
Tankerin Libya’ya doğru gitmesi üzerine göçmenlerin bir bölümü kaptan ve mürettebatı tehdit ederek gemiyi kaçırdı. Tankerin yönünü Malta’ya doğru çevirdi.
Saatler sonra devreye malta donanması girdi. Denizden ve havadan yapılan operasyonla gemide kontrol sağlandı. Kaçırma olayına karışan göçmenler kelepçelenerek gözaltına alındı diğerleri karaya çıkarıldı. Göçmenlerin 19'u kadın, 12'si ise çocuk.
İtalya Başbakan yardımcısı Matteo Salvini gemiyi kaçıranları korsan olarak nitelemişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!