hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya'nın gözü Bayraktar TB2 SİHA'da

    Türkiye'de üretilen silahlı insansız hava araçlarına yurt dışından talepler artarak devam ediyor. Teknoloji devi Japonya’da Bayraktar TB2 SİHA’yı deneme amaçlı kullanacak ve testlere tabi tutacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, yerli ve milli üretimleriyle giderek büyüyor. Dünya çapında büyük başarılara imza atan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı küresel çapta yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı SİHA en çok ilgi çeken yerli üretimlerden biri haline geldi.

    Japonya yerli ve milli SİHA'yı test edecek. Japonya ulusal basında çıkan haberlere göre, Bayraktar TB2, Karabağ ve Ukrayna savaşlarındaki başarısı sonrası Japon ordusunun bu alandaki tercih listesine girdi.

    Japonya Savunma Bakanlığı'nın 2023 mali yılı bütçesi kapsamında, Bayraktar TB2 SİHA’yı deneme amaçlı kullanacak ve testlere tabi tutacak.

    Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’da, 1 Nisan'da Baykar'ı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya gelmişti.

    Aralık 2022 itibariyle Azerbaycan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Avrupa'dan Afrika'ya ve Asya'ya kadar Bayraktar TB2'nin ihracat sözleşmesi için 20'yi aşkın ülke ile imza atıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow