Japonya'da Aso Yanardağı'nın patlama anı
Japonya'nın güneyindeki Kyuşu Adası'nda bulunan Aso Yanardağı'nın faaliyete geçti. Patlama anı kameralara yansıdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Deniz seviyesinden bin 592 metre yükseklikteki volkandan gökyüzüne doğru 2 bin metrelik kül ve duman tabakası oluştuğu bildirildi.
Yetkililer, yanardağın çevresinde yerleşim birimi olmadığını, can kaybı ve yaralanmanın da yaşanmadığı belirtirken, yanardağ çevresinde dağcı veya turist olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.
Yanardağ patlaması havayolu ulaşımını da etkiledi. Yanardağ yakınındaki Kumamoto şehrinde uçak seferleri iptal edildi.
Japon meteoroloji ajansı, volkanın taş, duman ve buhar püskürttüğünü ancak lav akıntısı olup olmadığının netleşmediğini açıkladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Avustralya’yı öfkelendiren karar: Helikopterden ateş açan keskin nişancılar 700 koalayı öldürdü!
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...
Trump doğrudan Putin’e seslendi: “Vladimir, dur!”…
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!