hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzlanda'da 6’ncı yanardağ patlaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzlanda'da geçen aralık ayından bu yana 6 kez patlayan yanardağda hareketlilik sürüyor. Yerli ve yabancı turistler, zaman zaman küçük lavlar püskürten volkanı görmek için bölgeye akın ediyor. Volkandan çıkan duman Britanya Adası'na ulaştı. Uzmanlar, duman nedeni ile sağlık sorunları yaşanabilir uyarısı yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda geçen aralık ayından bu yana 6 kez patlayan volkan halen hareketli. Öyle ki, yerli ve yabancı turistler çıkan dumanları ve lavların dansını izleyebilmek için volkanın olduğu alana akın ediyor.

    İzlandada 6’ncı yanardağ patlaması

    Volkanik patlamanın yaşandığı bölgede akan lavlar nedeni ile 4 bin kişinin yaşadığı balıkçı kenti Grindavik tahliye edilmişti. Güvenlik önlemleri nedeni ile kasabadan tahliye edilenler hala geri dönmüş değil. Çünkü volkanik hareketlilik hala sürüyor.

    Yetkililer bölgede büyük bir tehlikenin bulunmadığını belirtiyor ancak yine de devam eden hareketlilik nedeni ile bölgeden uzak durulması uyarısında bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzlandada 6’ncı yanardağ patlaması

    Öte yandan, Reykjanes Yarımadası’ndan yükselen dumanlar İngiltere'ye ulaşmış durumda. Uzmanlar adaya taşınan dumanın boğaz ağrılarına ve göz kızarıklığına neden olabileceğini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow