İsveçli siyasetçiden skandal Kuran açıklaması: Üzülürlerse yüz tane daha yakın
İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılarak yapılan İslam ve Türkiye karşıtı protestolarla ilgili aşırı sağcı İsveç Demokratları Partisi'nden skandal açıklamalar geldi. İsveçli bir siyasetçi, "Türkiye'nin tepkisi abartılı. Üzülürlerse 100 tane daha yakın" şeklinde konuştu. Siyaset Bilimi Uzmanı Dr. Furkan Kaya, CNN TÜRK'e değerlendirdi.
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
İsveç basınında yer alan bir haberde, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Müslümanlara karşı beslediği sempatinin iktidar ortağı İsveç Demokratları Partisi'nden tepki çektiği yazıldı. Aşırı sağcı partinin lideri Jimmie Akesson, "İfade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlere sempati duymak tehlikelidir" şeklinde konuştu.
Aynı partinin genel sekreteri Richard Jomshof ise daha da ileri gitti ve "Kuran yakmak ifade özgürlüğünün yanlış kullanılmasıdır. Ama Türkiye'nin tepkisi abartılı. Üzülürlerse 100 tane daha yakın" dedi. Skandal sözleriyle tepki çeken İsveçli siyasetçi kendini, "İfade özgürlüğü NATO üyeliğinden daha önemlidir" diyerek savundu. İsveç hükümetine Türkiye'ye karşı taviz vermeme çağrısı yaptı.
Sıradaki Haber![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
El Turco'nun Bitcoin cenneti
Facebook'tan Filistin Sansürü: İçerik Etkileşimlerine Müdahale Ettiler! | Son Dakika Haberleri...
The Times: Diktatörün 'hayalet' kardeşi Mahir Esad nerede?
Gümrük vergisi krizine, 'eyalet' tartışması eklendi: Trump, Trudeau'yu bir kez daha 'vali' dedi
Papa, 3 yıl önce iki suikast atlatmış: Irak ziyaretinde yaşananları anlattı!