İstihbarat alanında yapay zeka yarışı
İngiltere istihbarat Teşkilatı Başkanı Richard Moore, Rus ordusuna yapılan silah tedariğini yapay zeka teknolojilerini kullanarak yavaşlattıklarını açıkladı. Yapay zekanın bilgi savaşlarında gittikçe daha önemli hale geleceğini söyledi.
İngiltere'nin istihbarat teşkilatı MI6 Başkanı Richard Moore "Şunu açık ve net bir şekilde söyleyeceğim. Teşkilatımız, müttefiklerimizle beraber yapay zekayı etik bir şekilde kullanmada uzmanlaşma yarışını kazanmak istiyor" sözleriyle yapay zekayı kullanmada önder olmak istediklerini açıkladı.
Moore, istihbarat personellerinin Rusya’nın silah tedariğine hasar vermek için hali hazırda ellerindeki yapay zeka teknolojilerinden faydalandıklarını söyledi.
Richard Moore, “Ekiplerimiz şimdiden insanların belirli durumlarda nasıl davranacağını tahmin etmek için yapay zekadan faydalanmaya başladı. Ancak bu sadece verecekleri kararlarda destek görevi görüyor. Yeteneklerini yapay zeka ve toplu verilerle birleştirerek Rusya’nın Ukrayna’ya karşı kullanacağı silahların akışını tespit ediyor ve durduruyorlar” ifadelerini kullandı.
Moore, gelecekte iş yükünün giderek yapay zeka tarafına kayacağını tahmin ettiğini de belirtti ve “Hasım devletlerin yapay zekayı zarar verici, dikkatsiz ve etik olmayan şekillerde nasıl kullandıklarına dair giderek daha fazla istihbarat elde etmekle görevlendirileceğimizi düşünüyorum. Yapay zeka şüphesiz olumlu yönlere de sahip ancak yalnızca tehdidin özünü anlarsak vatandaşlarımızı koruyabileceğimizi biliyorum” sözlerini kullandı.
Moore, ayrıca yapay zekanın istihbarat ajanlarının yerini almayacağını düşündüğünü ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki